ŠOK U TORINU: Zvezda Juventusa neočekivano NAPUSTILA klub!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2020, 19:01

ŠOK U TORINU: Zvezda Juventusa neočekivano NAPUSTILA klub!

Veliki udarac za Staru damu.

Andrea Barzalji je od 2011. godine štoper Juventusa, godinama je nosio dres crno-belih sa velikim uspehom i oformio jednu od najboljih štoperskih linija u svetu fudbala. Sada je saradnja gotova.

Prethodnog leta se Andrea Barzalji preselio iz igračke uloge na klupu Juventusa, a u stručnom štabu Mauricija Sarija dobio je zadatak da vodi računa o defanzivcima.

Ogromno iskustvo, ali i kvalitet koji je imao, trebalo je da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bude od pomoći, pa da pored uigravanja svojih nekadašnjih saigrača Kjelinija, Bonućija i Ruganija, u sistem uvede De Lihta i Demirala. Negde je, u tom procesu, puklo.

Nije poznato da li je neko nezadovoljan dosadašnjom saradnjom, ali se Andrea Barzalji bez mnogo reči pokupio i napustio italijanskog šampiona. Iako je potpisao ugovor na tri godine, koji je trebalo da važi i u sledeće dve sezone, Barzalji neće raditi za tim iz Torina.

Dobro obavešteni izvor iz Italije tvrde da priča nema ''mračnu'' pozadinu, odnosno da se ništa spektakularno nije desilo. Umesto da bude Sarijev pomoćnik zadužen za rad sa defanzivcima, Barzalji želi da provodi vreme sa porodicom, što klub razume.

Pandemija korona virusa, koju je Barzalji proveo sa familijom, pomogla mu je da shvati koliko mu ti trenuci nedostaju kada je sa ekipom. Zbog toga je obavestio klub kako ne želi da se nastavi saradnja.

Andrea Barzalji, čovek koji je 2006. godine bio osvajač Mundijala sa Italijom, pomogao je torinskom klubu da se transformiše u jedan od najboljih u Evropi. Stigao je iz Volfsburga 2011. godine, kao rezervna opcija za dvojicu štopera koji su bili u klubu.

Ubrzo se Juventus transformisao u tim koji igra sa tri defanzivca, a u narednim sezonama će odbrana u sastavu Barzalji, Kjelini, Bonući biti prepoznatljiva na evropskoj sceni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.