ŠOK: Bivši šampion Evrope pred bankrotom! Mole legendu kluba da im da DRŽAVNI novac

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 20:49

ŠOK: Bivši šampion Evrope pred bankrotom! Mole legendu kluba da im da DRŽAVNI novac

Mole za pomoć.

Šampion Evrope iz 2016. godine i zvanično drugi tim starog kontinetna u riukoemtu poljski Kjelce je pred finansijskim kolapsom pošto je njihov glavni sponzor bankrotirao, a tim koji u svojim redovima ima ogroman broj kvalitetnih rukometaša traži pomoć na sve strane.

Obratili su se i državi i gradskom veću, a s obzirom da je gradonalelnik Kjelcea nekadašnji legendarni reprezentativac Poljske i njihov trener od 2008. do 2014 godine Bogdan Venta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << očekuju da će uspeti nešto da urade.

- S obzirom na trenutku jako tešku situaciju kluba koji postoji u Kjelceu 60 godine, hteli bismo da predstavimo gradskom veću naše probleme. Ovaj klub je po našem mišljenju istorijski imao jako btinu socijalnu funkciju i ponos je mnogih građana Kjelcea koji se smatraju delom uspeha ovog kluba u Evropi i svetu. Klub se posle povlačenja naslovnog sponzora našao u jako teškoj situaciji i potrebna mu je pomoć kako bi nastavio da se takmiči na najvišem evropskom nivou. Mi objektivno verujemo da kada se uzme u obzir naša pozicija zaslužujemo da prezentujemo svoje stanje gradskom veću i lokalnoj zajednici i da pronađemo rešenje za ovu situaciju. Aktivnosti kluba bi trebalo da budu u interesu građanja Kjelcea i klub ne bi trebalo da bude uzrok podela. Sport treba da spaja ljude, a lokalna ekipa koja je osvojila Ligu šampiona u jednom od najpopularnijih evropskih sportova je sjajan primer da i naš grad može da napravi nezamislive uspehe. Iz razloga što je sudbina našeg kluba u interesu građana ovog grada, naš zahtev Vam predajemo u obliku otvorenog pisma - navodi se u otvorenom pismu Kjelcea Bogdanu Venti.

Kjelce u svojoj istoriji ima 19 titula šampiona Poljske, 17 kupova Poljske, jednu osvojenu Ligu šampiona, dok su u finalu prošle godine izgubili na penale od Barselone.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.