Izvor: MozzartSport.com, 11.Apr.2021, 17:14

SMS u 92. za pobedu Lacija! Juve odradio posao za 22 minuta, ali - da li je kasno? (VIDEO)

Đenova nije imala šanse u Torinu. Napoli upisao važna tri boda

Veliki posao odradio je Sergej Milinković Savić za Lacio. Mučili su se Nebeskoplavi, mučili i kada je delovalo da će iz grada ljubavi Verone odneti samo mršavi nezadovoljavajući bod, stigao im je srećni SMS i to u 92. minutu - 0:1 (0:0).

Nije moglo da bude dramatičnije.U bukvalno poslednjem napadu Lacija Radu je centrirao sa leve strane, narodski rečeno poslao je loptu u bunar, a onda je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Sergej bio najviši u skoku i glavom postigao gol vredan tri boda.

Sjajan potez srpskog reprezentativca.

Inače se Lacio mučio većim tokom susreta, a svaki bod mu je kao kuća s obzirom da je na ivici borbe za izlazak u Evropu.

Mogao je Lacio do tri boda i ranije, čak je i postigao jedan gol, ali je on poništen zbog faula kada je Kaisedo bio precizan. Nekako je sve išlo ka tome da SMS mora da reši ovaj meč i to se i dogodilo u samoj nadoknadi vremena.

Delovalo je da će mu Verona (inače u vrlo lošoj formi), otkunuti dva boda, ali se Sergej pokazao poput spasioca za tim Simonea Inzagija i pomogao je svom timu da veže i četvrtu pobedu u nizu u Seriji A. Sada se nalazi na 55. Atalanta je peta sa 58, Napoli četvrti sa 59, a Juventus treći sa 62.

Inter je ranije trijumfom nad Kaljarijem od 1:0 pobegao na 11 poena prednosti u odnosu na Milan, te 15 u odnosu na Juventus. Stara dama je morala da slavi nad Đenovom kako bi zadržala nadu za vrh tabele i to je i uradila pobedom od 3:1 (2:0), pa je sada razlika 12 bodova.

Videlo se koliko je Stara dama motivisana da reši pitanje pobednika što pre, a za prvi gol crno-belima su bila potrebna četiri minuta.

Odlična solo-akcija Kvadrada po desnoj strani, prelep dribling, potom lopta po zemlji u šesnaesterac i tačno na isteku četvrtog minuta igre Juve je poveo. Nije Đenova uspela ni da se zagreje u Torinu, već je osetila minus.

Da su fudbaleri Andree Pirla ovako igrali tokom cele sezone ne bi sada kasnili 12 bodova za Interom. Na ovom susretu protiv Đenove rešili su pitanje pobednika već posle 22 minuta. Posle ne baš idealne igre iz poslednje linije lopta je stigla do Kjeze, on je vrhunski istrčao, Ronaldo je pogodio stativu, a Alvaro Morata natrčao i napravio zalihu Juventusu od dva gola.

Ponovo je Juventus pokazao znake slabosti u odbrani pa je i na ovoj utakmici primio gol. Posle kornera početkom drugo dela Skamaka je ostao sam u šesnaestercu i glavom poslao loptu u mrežu, ali samo za nadu Đenove.

U realnosti, samo je jedan ishod bio realan. I to se dokazalo u 70. minutu kada je Veston Mekeni na vrlo lep način iskoristio šansu jedan na jedan. Posle toga nije moralo ni da se igra, sve je bilo jasno.

Dakle, sa ovim trijumfom Juventus kasni 12 bodova za Interom i jedan za drugoplasiranim Milanom posle 30 odigranih kola.

I treći meč u terminu Serije A bio je vrlo uzbudljiv. Poput Lacija i Juventusa, i Napoli je došao do važna tri boda tako što je slavio s 0:2 (0:1) protiv Sampdorije u Đenovi.

Nisu Napolitanci čekali da sve bude tako dramatično kao što je Lacio uradio u Veroni, ali nije baš da je sve išlo kao po loju. Dobio je tim sa juga Italije prvi deo igre s 1:0, Ruiz je bio strelac na asistenciju Zjelinskog.

Međutim, do komplikacija je moglo da dođe u 75. minutu kada je poništen gol Torsbiju zbog prekršaja. Da je tu Sampdorija izjednačila, bilo bi čupavo po Napoli.

Ali, kada se to nije dogodilo, Napoli je dobro priveo meč kraju pa je čak i podigao razliku posle gola Osimena u 87. minutu.

Uskoro opširnije…

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Specija - Krotone 3:2 (0:1)

/Verde 63, Mađore 90, Erlić 90+2 - Điđi 40, Simi 78/

Parma - Milan 1:3 (0:2)

/Galjiolo 66 - Rebić 8, Kesi 44/

Udineze - Torino 0:1 (0:0)

/Beloti 61pen/

Nedelja

Inter - Kaljari 1:0 (0:0)

/Darmijan 77/

Juventus - Đenova 3:1 (2:0)

/Kuluševski 4, Morata 22, Mekeni 70 - Skamaka 49/

Sampdorija - Napoli 0:2 (0:1)

/Ruiz 35, Osimen 87/

Verona - Lacio 0:1 (0:0)

/Milnković Savić 90+2/

18.00: (1,75) Roma (3,70) Bolonja (4,70)

20.45: (5,70) Fjorentina (3,80) Atalanta (1,62)

Ponedeljak

20.45: (3,20) Benevento (3,40) Sasuolo (2,25)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.