SLUČAJ KATAI UZBURKAO AMERIKU:  Ko smo mi? U ovom trenutku postajemo Severna Koreja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 18:21

SLUČAJ KATAI UZBURKAO AMERIKU: Ko smo mi? U ovom trenutku postajemo Severna Koreja!

Čuveni voditelj izneo svoje viđenje situacije.

Deo američkog šou programa "Veče sa Takerom Karlsonom" bio je posvećen aktuelnostima u SAD, protestima, nemirima, zapaljivom retorikom, nasiljem i krizom koja je potekla nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu.

Vrlo, vrlo neizvesno je u španskom prvenstvu - Barselona ima dva prednosti nad Realom i večeras od 22.00, u prvom meču Katalonaca posle pandemije, gostuje Majorki. Dvojka je 1,28, a kombinazzija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2&3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majorka – Barselona.

Čitavu situaciju, pravo niotkud, potpirila je i neoprezna poruka supruge srpskog fudbalera Aleksandra Kataija, Tea, zbog čijih je kritika nasilja Afroamerikanaca tokom protesta, povremeni reprezentativac Srbije dobio otkaz u Los Anđeles Galaksiju.

- U našoj državi, obojeni ljudi, naročito crnci, su nepravedno tretirani zbog boje kože. Amerika je veoma loše mesto i vaša je krivica bez obzira na to šta se desilo, bez obzira na to šta oni rade kad vi odrastete. Nemate pravo da se žalite. To je poruka koja se uči dok ste još mladi. A gde se završava? Evo gde se završava - počeo je Klarkson.

- Srpski fudbaler koji je do pre neki dan profesionalno igrao u Galaksiju. Prošle nedelje je njegova supruga u objavi na instagramu kritikovala pljačkanje po Mineapolisu tokom protesta. Napisala je to na srpskom, a ipak je to neko ovde primetio i napao je. Vrlo brzo, izbrisala je post, ali bilo je prekasno. Treba da nam bude jasno da njen suprug možda nije ni znao da je napisala taj post. Bila je u Čikagu kad je to napisala, ali nije bilo bitno. Navijači, demonstranti su se okupili na stadionu zahtevajući da fudbaler dobije otkaz, pa ga je uprava Galaksija naterala da se izvini za svoju ženu, a onda i da je demantuje. Da demantuje svoju ženu? Zatim su ga naterali da podrži slogan "Black lives matter", što je i učinio, a onda su ga svejedno otpustili, posle i kritikovali. Za nešto što nije ni učinio, a možda i nije znao za to, i što je napisano jezikom koji u Americi niko ne razume. To se dogodilo. Kris Klajn (predsednik Galaksija) je posle svega rekao da je zadovoljan kako je klub odreagovao u osetljivoj situaciji, pa poručio: "Na kraju, moramo shvatiti ovu situaciju i videti i ko smo" - dodao je Taker Klarkson.

- Ko smo mi? To je dobro pitanje. Ko smo mi? U ovom trenutku, mi postajemo Severna Koreja - poručio je Taker Karlson.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda britanska teniserka Naomi Broudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.