SJAJNO: Zvezdin fudbaler se ODREKAO plate! Razlog će oduševiti celu Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SJAJNO: Zvezdin fudbaler se ODREKAO plate! Razlog će oduševiti celu Srbiju

Veličanstveno.

Superligaš Voždovac i njegovi fudbaleri odazvali su se apelu Fudbalskog saveza Srbije i odlučili doprinesu u borbi protiv epidemije korona virusa.

Tako su Zmajevi rešili da se odreknu dela martovskih primanja, a celokupan iznos biće doniran na namenski račun koji je otvorio FSS i koji služi za sakupljanje sredstava koja će biti preusmerena zdravstvenom sistemu Republike Srbije, koji trpi velike velike udare zbog borbe sa opakim virusom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Generalni direktor Voždovčana Miloš Mirković ističe da nije postojala dilema da li će klub iz Zaplanjske odazvati na apel matičnog saveza.

- Pohvalio bih brzu reakciju Fudbalskog saveza koji je alarmirao sve klubove i kao što vidimo ova akcija uzima sve veći zamah. Svi mi koji radimo u fudbalu, kao najpopularnijem sportu, imamo veliku odgovornost jer smo deo sistema koji može da pokrene veliki broj ljudi i učini mnogo u  trenutnoj borbi sa virusom koji hara planetom. Takođe smo stavili do znanja da je FK Voždovac spreman da pomogne i na druge načine ukoliko to bude potrebno, i nadamo se da ćemo se svi zajedno što pre izboriti sa trenutnom situacijom - rekao je Mirković.

Kapiten Nemanja Nikolić je kao vođa ekipe izneo predlog svim saigračima, koji su svi redom prihvatili ovaj vid doniranja sredstava. U toj grupi je i fudbaler Zvezde Stefan Hajdin, trenutno na pozajmici u taboru Voždovčana.

- Ceo tim se odazvao apelu, i ovo je samo još jedan način da pokušamo da pomognemo našem zdravstvenom sistemu da se izbori sa trenutnim stanjem. Pored ovoga naravno moramo se i ponašati odgovorno, te slušati preporuke nadležnih kako bi smanjili rizik za širenje virusa i što pre izašli iz vanrednog stanja, te apelujem i na sve građane da se ponašaju odgovorno. Hvala još jednom svim zdravstenim radnicima na njihovim nadljudskim naporima - istakao je Nikolić.

Podsetimo, FSS je pokrenuo kampanju sakupljanja sredstava za pomoć zdravstvenom sistemu Srbije i pozvao sve klubove, igrače i fudbalske radnike da se odazovu apelu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.