SEDNICA ODLOŽENA: Utorak je dan D, jedni čekaju izveštaj, drugi prete tužbom

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2022, 17:45

SEDNICA ODLOŽENA: Utorak je "dan D", jedni čekaju izveštaj, drugi prete tužbom

Čeka se konačni rasplet.

Sednica koja je bila zakazana za ponedeljak, pomerena je za 24 časa kasnije, stoga utorak će biti konačan termin odluke Fudbalskog saveza Beograda, povodom situacije koja poslednjih dana izaziva buru u srpskom fudbalu.

Prethodnih dana pisali smo o pravilniku u vezi tendera za popunu mesta u nižim rangovima naših liga. Usled propusta u istim, stvorila se mogućnost manipulacije mestima, kao i dvostrukim standardima. Upravo zato, portal >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SrbijaDanas učestvovao je u čitavoj akciji, koja se bavi rešavanjem suštinskog problema.

OFK Baćevac podneo je žalbu zbog učešća Lokomotive na tenderu za popunu mesta u beogradskoj Zoni (4. rang). Naime, Lokomotiva je ispala iz Beogradske zone, pošto je tim iz njihove regije (Prva srpska liga Beograd) ispao u četvrti rang, a po pravilima ekipa iz istog okruga mora nivo niže. Srazmerno količini timova iz iste regije koji pređu u viši ili niži rang, povlači se količinski istupanje u rangu ispod. Stoga je Lokomotiva napustila "Zonu" jer je Budućnost iz Dobanovaca eliminisana iz Prve srpske lige Beograd. Oni su učestvovali na tenderu za popunu mesta, pobedili i tako dobili natrag svoje mesto u "Zoni".

Takav gest čelnici OFK Baćevca, kao i FK Kaluđerice smatrali su neprihvatljivim, te su ovi prvi podneli tužbu protiv odluke da se Lokomotivi omogući ne samo povratak u Zonu, već učešće na tenderu uopšte.

Iz FSB-a i Lokomotive naveli su da je sve urađeno u skladu sa protokolom, te da ekipa Lokomotive nije eliminsana iz takmičenja, već potisnuta, i da stoga ima pravo da učestvuje na tenderu. Pravilnik jasno ne definiše razliku između eliminisane i potisnute ekipe, te navode da se u praksi potisnutim klubovima dozvoljava učešće na tenderu.

Iz FSB-a su za naš portal rekli da je slučaj predat pravnom timu i stručnim službama Fudbalskog saveza Srbije, kao krovnoj organizaciji, te da će postupiti po saslušanju konačne odluke iz FSS-a. Odluka je trebala biti pročitana na sednici FSB-a koja je bila zakazana danas u 11:30, međutim do tog momenta još nije stigla, te je sve pomereno za sutradan.

Termin odluke je utorak od 11 časova, a iz OFK Baćevca su rekli da su spremili tužbu, pošto smatraju da po pravilima, FK Lokomotiva nije smela ni da se pojavi na tenderu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.