SASTAV ZVEZDE: Jedna promena u odnosu na 160. derbi

Izvor: Mondo, 22.Maj.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASTAV ZVEZDE: Jedna promena u odnosu na 160. derbi

Nema mnogo neizvesnosti oko tima koji će Vladan Milojević izvesti na teren u finalu Kupa Srbije.

Tim koji pobeđuje ne treba menjati, međutim, Vladan Milojević primoran je na jednu izmenu u odnosu na sastav koji je pre nešto manje od mesec dana savladao Partizan 2:1 u prvenstvenom duelu.

Zbog žutih kartona, u finalu Kupa Srbije u četvrtak od 19 časova na stadionu "Rajko Mitić" za Crvenu zvezdu neće igrati Srđan Babić.

Umesto njega očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se Vujadin Savić, koji će činiti štoperski par sa Nemanjom Milunovićem.

Ostatak tima trebalo bi da bude isti kao u prethodnom sudaru "večitih", a to su: Milan Borjan na golu, Filip Stojković i Milan Rodić kao bekovi, Branko Jovičić i Dušan Jovančić na pozicijama zadnjih veznih, Marko Marin ispred njih, Mohamed El Fardu Ben i Mirko Ivanić na krilima, a Milan Pavkov kao najistureniji.

Van konkurencije za tim zbog povrede je i dalje Ričmond Boaći.

Zvezda je ove sezone jednom savladala "večitog rivala", a dvaput je bilo 1:1. Važnu pobedu crveno-belima u plej-ofu Superlige doneli su Ben i Aleksa Vukanović, koji je ušao u 70. minutu umesto strelca prvog gola, dok su pogotke u remijima postigli Pavkov i Boaći.

Od dolaska Vladana Milojevića na klupu, Crvena zvezda je bez poraza od Partizana, a poslednji put kada su se crno-beli radovali bilo je 27. maja 2017, takođe u finalu Kupa. Tada je Partizan kao domaćin slavio 1:0 i ostavio rivala na poslednjem osvojenom peharu Kupa 2012. godine.

Podsetimo, crveno-beli će u četvrtak pokušati da dođu do "duple krune" posle 12 godina, a po trenutnoj formi, navijači najveće nade polažu u Marka Marina i Mirka Ivanića, koji je bio jedan od najboljih aktera prethodnog derbija.

Rekao je Vladan Milojević u najavi utakmice da na njegove fudbalere neće uticati emotivno pražnjenje posle osvojene titule i da će maksimalno koncentrisano dočekati predstojeće finale. Sigurno je da u Zvezdi žele još jedan trofej ove sezone i miran odlazak na odmor uoči napada na drugi uzastopni plasman u Ligu šampiona.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.