ŠAMPION SE VRATIO: Đoković ponovo na Rod Lejveru - kreće pohod ka tituli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2021, 12:05

ŠAMPION SE VRATIO: Đoković ponovo na Rod Lejveru - kreće pohod ka tituli!

Srbin za deveti pehar u Melburnu.

Nabolji reket sveta, Novak Đoković je nakon perioda izolacije i poraza Srbije na ATP Kupu koji je odigran pre nekoliko dana, konalno izašao na svoj omiljeni teren. Srbin na Rod Lejver Areni, gde je osvojio osma titula, igra meč prvog kola Australijan Opena protiv nezgodnog francuza Žeremija Šardija.

Za rivala ima 66. igrača sveta Žeremija Šardija i definitivno je mogao bolje da prođe na žrebu srpski teniser jer se ipak radi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o iskusnom Francuzu. Srpski i francuski teniser imaju rivalstvo dugo 12 godina, sastali su se 13 puta i Đoković je uvek pobedio.

Look who's back 👀@DjokerNole | #AO2021 | #AusOpen pic.twitter.com/mhX7l3hw78

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 8, 2021

Prvi put je Novak protiv Šardija igrao upravo na Australijan openu 2009, kada je srpski igrač slavio bez problema. Marsej, Sinsinati, Rim, Toronto, dvaput Vimbldon uzastipno 2011. i 2013, Majami, Rolan Garos, Montreal, Vimbldon, Šangaj i Madrid 2019, to su mesta gde su se na terenu sretali Đoković i Šardi. Igrali su 13 puta i ukupno 30 setova, a interesantno je da čak nijedan set nije pripao Francuzu.

BONUS GALERIJA 

Pogledajte kako izgleda Beatris Bušar, sestra kanadske teniserke Eženi Bušar

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.