ŠAMAR EVROKUPU: Još jedan klub IZLAZI iz takmičenja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2020, 18:54

ŠAMAR EVROKUPU: Još jedan klub IZLAZI iz takmičenja!

Odlučili.

Nastavak sezone u Evrokupu, kao i u Evroligi pod velikim je znakom pitanja (više pročitajte OVDE), a još veća je neizvesnost kako će izgledati format takmičenja u narednom ciklusu.

Po svemu sudeći, spisak učesnika pretrpeće određene izmene, pošto je Ritas iz Viljnusa odlučio da napusti Evrokup i od naredne sezone igra FIBA Ligu šampiona!

Prema informacijama uvek dobro obaveštenog Donatasa Urbonasa, uprava Ritasa želi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da napusti mlađe takmičenje pod okriljem ULEB-a i da zaigra u FIBA Ligi šampiona. Ukoliko se to obistini, mesto Litvanaca u Evrokupu popuniće sledeći najbolje rangirani tim u tamošnjem šampionatu - Lijetkabis, a on je, zanimljivo, nastupao u FIBA Ligi šampiona ove sezone.

Klubovi su dužni da predaju svu neophodnu papirologiju za učešće u Evrokupu do 20. maja, a gotovo je izvesno da Litvanci neće ispoštovati predviđeni rok.

Uprava Ritasa već pregovara oko produžetka ugovora sa trenerom Adomaitisom, ali je došlo do određenih rokada i u samoj vlasničkoj strukturi kluba, pošto je dosadašnji sportski direktor kluba Linas Kleizadigao sidro, pa će ga zameniti Rolandas Jarutis.

Podsetimo, ekipa je do prekida sezone stigla do TOP 16 faze u Evrokupu, međutim, u grupi sa ruskim Uniksom, turskim Galatasarajem i francuskim Monakom nisu prošli u četvrtfinale. Ritas je igrao protiv Partizana ove sezone i oba puta trijumfovali su crno-beli sa pet poena razlike (86:81, 66:61).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda poznata navijačica Milana Klaudija Romani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.