Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 23:41

Rutina Efesa na startu polufinalne serije, Micić ubacio 12 poena u prvih pet minuta (VIDEO)

Aktuelni šampion nastavlja suvereno da korača ka odbrani trona, srpski plejmejker brojao do 19

Izabranici Ergina Atamana savladali su Bešiktaš u prvom meču polufinalne serije plej-ofa turske Superlige - 96:77. Bili su više nego ubedljivi, vodili su tokom čitavog susreta i na kraju zasluženo stigli do prvog od tri potrebna trijumfa za plasman u finale. Jedan od najboljih u redovima Anadolu Efesa bio je i reprezentativac Srbije Vasilije Micić sa 19 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
18.30: (1,25) Fenerbahče (17,0) Karšijaka (4,40)

Polufinalna serija u plej-ofu turskog šampionata igra se na tri pobede, a Efes je u dominantnom maniru napravio prvi korak. Dobili su Pivari prvi kvartal sa ubedljivih 35:17, pogodili 10 od prvih 11 šuteva, a Micić je u uvodnih pet minuta postigao 12 poena. Postalo je jasno da gradskom rivalu spremaju katastrofu. Do poluvremena su uvećali suficit na 22 poena, da bi Bešiktaš odigrao nešto bolje po povratku sa pauze, pa je dobio treći kvartal sa 25:20. To je ipak bilo sve od gostiju, koji jednostavno nisu imali snage da se nose sa jednim od najboljih evropskih timova.

Kao što smo napisali, Micić je meč završio sa 19 poena, efikasniji od njega u pobedničkom sastavu bio je samo centar Sertač Šanli sa dva više. Po 12 su dodali Moerman i Brajant Danston, dok je 10 ubacio Krunoslav Simon. U poraženoj ekipi sjajna rola Šehmusa Hazera, koji je meč okončao sa 30 poena i sedam asistencija (indeks 32), ali ga je koliko toliko ispratio samo Eržan Osmani sa 14 poena.

Efes je bez poraza u plej-ofu, kako je u prvoj rundi sa 2:0 u pobedama nadigrao Gazijantep. Drugi polufinalni par čine Fenerbahče i Pinar Karšijaka, koji se sutra po prvi put sastaju (18.30). Dodajmo i da se finalne igra na četiri pobede.

TURSKA, PLEJ-OF - PRVI MEČEVI POLUFINALA

Sreda

Anadolu Efes - Bešiktaš 96:77

/Šanli 21 - Hazer 30/

Četvrtak

18.30: (1,25) Fenerbahče (17,0) Karšijaka (4,40)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.