Rusija upozorila: Napad ravan samoubistvu

Izvor: B92, 16.Jun.2022, 12:02

Rusija upozorila: Napad ravan samoubistvu

Poslanik ruske Državne dume sa Krima Mihail Šeremet izjavio je da je pretnja Kijeva da će izvesti napad na Krimski most – samoubistvo.

"Krimski most štite savremeni sistemi protivvazdušne odbrane. Most ima pouzdanu zaštitu, stoga ne savetujem kijevskim nacistima da pokušavaju da izvedu provokacije. U suprotnom, njihove provokacije i planove ispratiće munjevita odmazda. Biće uništeni centri za donošenje odluka, između ostalog i u Kijevu. Takođe upozoravamo zapadne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje na moguće posledice, ukoliko odluče da isporuče Ukrajini traženo oružje", rekao je Šeremet.

Kako je precizirao, most se štiti kako iz vazduha, tako i iz Kerčkog moreuza.

Ranije je general-major Oružanih snaga Ukrajine Dmitrij Marčenko rekao za ukrajinske medije da će Krimski most biti meta broj jedan za uništavanje ukoliko SAD i Evropa isporuče ukrajinskoj vojsci odgovarajuće naoružanje.

SAD su saopštile da su dogovorene isporuke višecevnih raketnih bacača "himaris" Ukrajini pod uslovom da se neće koristiti za napade na teritoriju Rusije. Volodimir Zelenski je javno potvrdio da će Kijev poštovati zahtev. Međutim, poslanik Vrhovne rade Ukrajine Jegor Černev nije isključio mogućnost da će se američkim raketama izvoditi napadi na rusku teritoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija upozorila: Napad ravan samoubistvu

Izvor: OkRadio.rs, 16.Jun.2022

Poslanik ruske Državne dume sa Krima Mihail Šeremet izjavio je da je pretnja Kijeva da će izvesti napad na Krimski most – samoubistvo. Poslanik ruske Državne dume sa Krima Mihail Šeremet izjavio je da je pretnja Kijeva da će izvesti napad na Krimski most – samoubistvo.   - Krimski most...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.