Rusi odbili srpske dresove

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi odbili "srpske" dresove

Fudbalska federacija Rusije vratila je nemačkom proizvođaču sportske oprema "Adidasu" nove, nedavno predstavljene dresove pošto su se navijači i javnost “pobunili“ zbog toga što oni više asociraju na Srbiju nego na Rusiju.
Boje na ruskoj zastavi (bela, plava i crvena) obrnute su bojama na zastavi Srbije (crvena, plava i bela), te je "problem" nastao zato što je osnovna boja dresa crvena, a ivice >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rukava imaju plavu i belu traku.

Tako je neposredno posle promocije, dres u kojem je trebalo da Rusi odigraju poslednja dva meča kvalifikacija i predstojeći EP 2020. vraćen nemačkom gigantu na doradu.
"Odlična oprema, ali za srpski tim. Kada ćete nam otkriti opremu ruske reprezentacije?", upitao je jedan navijač Rusije kompaniju "Adidas" na Instagramu, dok se selektor Stanislav Čerišev našalio rekavši da "navijači mogu videti rusku trobojku kada podrže tim podignutim rukama".
Veliki prostor ovom "gafu" dali su i nemački mediji, koji podsećaju da je "Adidas" pogrešio i i nedavno, kada su nepravilno bila ispisana imena pojedinih nemačkih reprezentativaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.