Rusi na Mundobasketu nakon furiozne završnice

Izvor: B92, 24.Feb.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi na Mundobasketu nakon furiozne završnice

Košarkaši Rusije uspeli su da savladaju Finsku u odlučujućem susretu i pobedom 91:76 se plasirali na šampionat sveta, koje se održava u Kini.

Rusija je sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini (koju su dobili rezultatom 33:11) savladala reprezentaciju Finske i obezbedila plasman na svetskom prvenstvu. Rusi su igrali u grupi K, iz koje su još ranije plasman obezbedile reprezentacije Češke i Francuske.

Rusiji je bila potrebna bilo koja pobeda, ili poraz od maksimalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva poena, kako bi se plasirali na Mundobasket, dok je Finskoj "igrao" trijumf od minimum tri poena.

Pred kraj treće deonice, Finci su imali prednost 62:49 i već se svima činilo da se zna ko ide na Mundobasket iz ovog duela. Rusija tada počela da se budi, malo po malo i razlika se topila, a nakon nerealizovana tri slobodna bacanja Koivista, pri rezultatu 67:64 u korist Finske, stigla je trojka Andreja Voronceviča i Rusi stižu do izjednačenja.

Tokom početka poslednjeg kvarta se uglavnom igralo koš za koš, ali je Finsku slomio Voroncevič, koji je vezao još dve trojke, a Džamar Vilson, Peteri Koponen i ekipa nisu mogli ništa da pogode.

Najefikasniji je bio Dimitri Kulagin sa 22 poena, Antonov je imao 15, a Voroncevič 14 poena, u redovima Finske, ponovo je sjajan bio nekadašnji košarkaš Partizana, Džamar Vilson koji je ubacio 18 poena, Koti je postigao 13, a Koivisto 11 poena.

Na kraju velika razlika, čak 15 poena i rezultat 91:76 koji "Baćuške" vodi na Mundobasket zajedno sa Francuskom i Češkom iz grupe K.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusi na Mundobasketu nakon furiozne završnice

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2019

Košarkaši Rusije uspjeli su da savladaju Finsku u odlučujućem susretu i pobjedom 91:76 se plasirali na šampionat svijeta, koje se održava u Kini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.