Rumenige novi ambasador Sportskih igara mladih

Izvor: B92, 09.Nov.2020, 17:35

Rumenige novi ambasador Sportskih igara mladih

Čuveni nemački fudbaler Karl-Hajnc Rumenige novi je ambasador Sportskih igara mladih (SIM), regionalnog takmičenja školske dece u regionu.

Rumenige se sastao sa predsednikom i osnivačem SIM Zdravkom Marićem i sa zadovoljstvom se pridružio društvu ambasadora SIM, koje između ostalih čine predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, proslavljeni fudbaleri iz regiona Predrag Mijatović, Luka Modrić, Nemanja Matić i Edin Džeko, kao i svetske legende poput >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Franca Bekenbauera i Žoze Murinja.

Očekuje se da će sledeće godine, po smirivanju epidemilošle situacije, Rumenige doputovati u Beograd i sastati se sa predsednicom SIM Srbije Ivanom Jovanović.

Rumenige, trenutno na funkciji izvršnog direktora Bajerna, svojevremeno je dva puta bio najbolji fudbaler sveta (1980, 1981), prvak Evrope sa Bajernom (1975, 1976) i Nemačkom (1980), dok je sa pancerima dva puta bio viceprvak sveta (1982, 1986).

Za Nemačku je odigrao 95 utakmica i postigao 45 golova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.