Poraz Srbije od Francuske za kraj EP

Izvor: RTS, 12.Dec.2018, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Srbije od Francuske za kraj EP

Srbija – Francuska 28:38. Naše rukometašice ubedljivo su poražene u poslednjem meču na Evropskom prvenstvu od domaćina Francuske. U meču bez takmičarskog značaja za našu selekciju slavile su Francuskinje koje su imale imperativ pobede, kojom su se plasirale u polufinale.
Reprezentacija Srbije porazom je završila takmičenje na Evropskom prvenstvu. Francuskinje su imale više želje i motivacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da stignu do trijumfa. Naše devojke držale su se do pred kraj prvog dela igre, potom su protivnice uspele da preokrenu rezultat i od tog trenutka prednost je samo rasla. Na kraju zaslužena pobeda protivnica.

Rezultatska neizvesnost trajala je do pred kraj prvog poluvremena. Ekipe su se smenjivale u vođstvo, a naša selekcija je poslednji put vodila sa 14:13, tada su protivnice napravile seriju od 5:0 i na poluvreme otišle sa četiri gola prednosti - 18:14.
U nastavku se raspala igra naše selekcije. Protivnice su dominirale i konstantno povećavale prednost. Rukometašice Srbije su tek na trenutke uspele da pariraju snažnim protivnicama, ali to nije bilo dovoljno da ozbiljnije zaprete. Kako je meč odmicao sve više su grešile, što je olakšalo Francuskinjama da stignu do ubedljive pobede i plasmana u polufinale.
Najefikasnije u našoj ekipi bile su Katarina Kršež Slezak, Jovana Kovačević i Slađana Pop-Lazić sa po pet postignutih golova. U ekipi Francuske najefikasnija bila je Estel Nze Minko sa devet golova, a Manon Huete je postigla sedam.  
Tok susreta:
22.25 - Kraj utakmice. Srbija - Francuska 28:38.
22.02 - Posle deset minuta igre u drugom poluvremenu Francuskinje dolaze do prednosti od 10 golova razlike - 26:16. 
21.51 - Počelo je drugo poluvreme.
21.36 - Poluvreme. Srbija - Francuska 14:18. Protivnice uspevaju da serijom 5:0 preokrenu rezultat i do poluvremena stignu do četiri gola prednosti.
21.24 - Naše devojke uspevaju da preokrenu rezultat i povedu sa 13:12, što je primoralo trenera Francuskinja da zatraži tajm-aut.
20.18 - Posle 15 minuta igre Franciskinje vode sa 10:8. Izjednačena igra od samog početka susreta. U igri gol za gol protivnici uspevaju da dođu do prednosti od dva gola razlike.
20.00 - Počeo je meč ...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bledo na kraju, Srbija ubedljivo poražena od Francuske

Izvor: B92, 12.Dec.2018

Rukometašice Srbije su u poslednjem meču u drugoj fazi na Evropskom prvenstvu u Francuskoj poražene od reprezentacije domaćina sa ubedljivih 38:28...Očekivalo se da bi ovo mogao biti meč odluke u pokušaju da se osvoji treće mesto u grupi, koje bi vodilo u razigravanje za petu poziciju, ali ništa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.