Rukometaši Srbije se pripremaju za prijateljske mečeve sa Hrvatskom

Izvor: Blic, 03.Jan.2015, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometaši Srbije se pripremaju za prijateljske mečeve sa Hrvatskom

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu, gde će početi sa pripremama za prijateljske utakmice protiv selekcije Hrvatske 9. i 10. januara u Rijeci i Umagu.

Levo krilo Nemanja Ilić ocenio je da će svaka od narednih utakmica sve više značiti za dalje pripreme nacionalnog tima, koji sredinom meseca očekuje učešće na turniru u Norveškoj, a u aprilu nastavak kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

"Imamo dve teške utakmice sa Hrvatskom koja je jaka ekipa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Njima su ovo poslednje provere pred Svetsko prvenstvo i sigurno će ozbiljno shvatiti predstojeće mečeve. Idemo da se nadigravamo i da pobedimo ako bude prilike za to"“, rekao je Ilić.

Desni bek Nemanja Zelenović istakao je da reprezentativcima mnogo znači što su se okupili u ovom periodu.

"Sada dosta zavisi od toga kako ćemo sastaviti ekipu. Nismo imali puno vremena za pripreme za EP u Poljskoj, pa nam okupljanje i ove utakmice sada mnogo znače. Uz nas će biti i stariji igrači i to nam takodje mnogo znači za predstojeće mečeve i dalji tok priprema“", poručio je Zelenović.

Reprezentacija Hrvatske učesnik je Svetskog prvenstva u Kataru koje počinje 15. januara, dok će reprezentativci Srbije predstojeće utakmice iskoristiti kao pripreme za nastavak kvalifikacija za EP 2016.

Prvi takmičarski meč Srbija će odigrati u aprilu na gostujućem terenu protiv Islanda.

Na tabeli 4. grupe kvalifikacija Srbija vodi sa četiri boda ispred Islanda i Crne Gore sa po dva i Izraela bez bodova.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.