Rukometaši Srbije ponovo bolji od Makedonaca

Izvor: B92, 20.Jun.2021, 20:28

Rukometaši Srbije ponovo bolji od Makedonaca

Rukometaši Srbije su trijumfovali i u drugoj prijateljskoj utakmici protiv Severne Makedonije 33:23 (17:11) i tako sa dve pobede završili junsko okupljanje.

Više od toga raduje činjenica da su debitanti u reprezentativnom dresu iskoristili pruženu šansu i pokazali da na njih može da se ozbiljno računa u budućnosti.

"Orlovi“ su u niškoj dvorani Čair silovito započeli utakmicu i ubrzo stekli veliku prednost koju su raspoloženi reprezentativci Srbije samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvećavali.

Ekipa Severne Makedonije sredinom poluvremena nije uspela da realizuje tri dosuđena sedmerca, pa je uz efikasnu igru Srbije razlika rasla i do devet golova prednosti. Na poluvreme se otišlo rezultatom 17:11.

U nastavku utakmice Bomaštara je na golu zamenio mladi Luka Krivokapić koji odmah beleži nekoliko odbrana. Srbija istim tempom nastavlja i u drugom delu utakmice. Pored standardnih reprezentativaca i debitanti u ekipi su se trudili da opravdaju poverenje selektora Đerone i nametnu se i za sledeće akcije.

Sigurnom igrom „orlovi“su priveli utakmicu kraju uz dvocifrenu prednost – 33:23. Najefikasniji u redovima Srbije bili su Vanja Ilić i Dragan Pešmalbek sa po 5 postignutih golova, dok su se Darko Đukić i Petar Đorđić po 4 puta upisali u strelce.

U redovima Severne Makedonije istakli su se Nenad Kostevski sa 5, a Cvetan Kuzmanovski i Ivan Georgiev su postigli po 4 gola.

SRBIJA - SEVERNA MAKEDONIJA 33:23 (17:11)

SRBIJA: Bomaštar, Vorkapić 2, Borzaš 1, Sretenović 2, Đukić 4, Krivokapić, Trnavac, Ilić N 1, Pešmalbek 5, Kukić 2, Ilić V 5, Šotić 2, Ratković, Nikolić 3, Petrić 1, Bogdanović, Radojković, Milosavljević 1, Đorđić 4

SEVERNA MAKEDONIJA: Kuzmanovski 4, Manaskov, Georgiev 4, Petkovski, Gorgievski, Kostevski 5, Kizik, Gorgovski 1, Kondev, Kukulovski, Mladenovik, Jagurinovski 2, Stojkovik, Alarov 2, Atanasaovski 1, Serafimov, Simonovski 1, Misevski 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Makedonija opet savladana, "orlovi" u drugoj utakmici još ubedljiviji

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2021

Posle jučerašnje pobede od tri gola razlike, danas su izabranici Tonije Đerone mnogo lakše savladali reprezentaciju Severne Makedonije rezultataom 33 : 23 (17:11). Najistaknutiji pojednici meča bili su golmani Srbije Bomaštar i Krivokapić koji zajedno sakupili čak 16 uspešnih intervencija.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.