Rukavina: Prepucavanja nam ne idu u prilog, pozivam na mir

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukavina: Prepucavanja nam ne idu u prilog, pozivam na mir

Fudbaler Srbije Antonio Rukavina pozvao je na smirivanje tenzija posle javnih nesuglasica selektora Mladena Krstajića i nekih od igrača.

Luka Milovojević je još ranije izrazio nezadovoljstvo Krstajićem, na šta mu je selektor odgovorio na nedavno održanoj konferenciji za štampu.

Ipak, Milivojević i Nastasić su se juče oglasili o celom tom incidentu, Milivojević je Krstajića optužio da laže, dok je Nastasić izjavio da za Srbiju neće igrati dok se selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne promeni.

"Nikome ne ide u prilog da se oko reprezentacije priča negativno i da je lošija atmosfera oko terena. Ipak, mi smo navikli duži niz godina na takve stvari, ali bih pozvao na mir. Ne ide da se svađamo i prepucavamo preko medija, svima je u interesu da se preko Lige nacija kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo", rekao je Rukavina pre puta za Litvaniju.

Rukavina bi u Litvaniji trebalo da proslavi jubilej – 50. meč za reprezentaciju.

"Svakom igraču kada uđe u reprezentaciju je želja da dođe do velikog broja utakmica, posebno ako se radi o 50. ili 100. Drugi broj mi je nemoguć, ali mi i 50. meč znači i imaću poseban motiv u Litvaniji", rekao je Rukavina i dodao da bi morao da postoji plan oko uvođenja mlađih igrača iz Superlige i to ne samo na njegovoj poziciji desnog beka, koja je deficitarna.

Defanzivac Astane je priznao da je posle Mundijala u Rusiji verovao da se oprostio od nacionalnog tima.

"Čak sam i dao izjavu da se opraštam, ne zato što želim, već sam mislio da je to prirodni put i da dolaze mlađi".

Selektor Krstajić na aerodromu nije davao izjave novinarima, ali će oni vrlo verovatno večeras dobiti odgovore oko Milivojevića i Nastasića na konferenciji za medije u Viljnusu.

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se sutra u Viljnusu od 20.45.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.