Izvor: RTS, 05.Jun.2021, 12:14

Ruben Dijas najbolji fudbaler, a Gvardiola menadžer u Premijer ligi

Defanzivac Mančester sitija i portugalske reprezentacije Ruben Dijas proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige u sezoni 2020/2021. Dijas je dobio laskavo priznanje u svojoj prvoj sezoni na Ostrvu, pošto je došao iz Benfike i pomogao "građanima" da vrate titulu na "Etihad". Osim njega, priznanje najboljeg menadžera ppripalo je Pepu Gvardioli, a najboljem mladom fudbaleru Filu Fodenu.
Dijas je stigao u Mančester prošlog leta za skoro 70 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << evra i odmah zauzeo mesto u prvoj postavi, čime je odbrambeni bedem postao mnogo jači.

Portugalac je pobedio u konkurenciji saigrača Kevina De Brujnea, koji je ovo priznanje dobio sezonu ranije, i najboljeg strelca i asistenta Harija Kejna iz Totenhema.
Pored njih u izboru su još bili Bruno Fernandeš (Mančester junajted), Džek Griliš (Aston Vila), Mohamed Salah (Liverpul), Tomas Souček (Vest Hem) i Mejson Maunt (Čelsi).
Siti je u 38 utakmica primio 32 pogotka i imao ubedljivo najbolju odbranu u Premijer ligi.
Dijas je postigao jedan pogodak, a prethodno je dobio nagradu za najboljeg igrača i u izboru novinara.
Deo je najboljeg tima takmičenja po mišljenju Fudbalske asocijacije profesionalaca, u kojem se još nalaze petorica igrača Sitija i po dvojica iz Mančester junajteda i Totenhema, odnosno jedan iz Liverpula.
Ekipa Pepa Gvardiole trijumfovala je i u Liga kupu, ali je ostala bez glavnog cilja, a to je pehar u Ligi šampiona.
Siti je stigao do finala u kojem je minimalnim rezultatom poražen od Čelsija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dijaš igrač sezone, Gvardiola najbolji trener u Premijer ligi

Izvor: B92, 05.Jun.2021

Fudbaler Mančester sitija Ruben Dijaš proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige, dok je trener Sitija Pep Gvardiola proglašen za najboljeg menadžera...Dijaš je tako upotpunio ovogodišnja individualna priznanja, pošto je u maju osvojio istu nagradu i u izboru Udruženja fudbalskih novinara...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.