Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 20:45

Ronaldova poruka ljudima koji organizuju izbor za Zlatnu loptu: Sve je laž! Ja vas poštujem, vi mene ne

As Mančester Junajteda se oglasio neposredno pred svečanost

Izbor za Zlatnu loptu sve više poprima obrise farse. Hajde što danima traje polemika ko je zaslužio da postane laureat za 2021, nego što je Frans fudbal – koji organizuje izbor – u danu proglašenja pobednika izmislio dve nove nagrade, a da posla nisu baš čista svedoči i poruka Kristijana Ronalda.

Portugalac svakako nije favorit za laskavo priznanje, ali smatra da nije ni zaslužio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da se u javnosti stvara pogrešna slika kako je egomanijak. Baš takvim ga je predstavio glavni urednik Frans fudbala, Paskal Fere, izjavom od pre dva dana kojom tvrdi da mu se as Mančester Junajteda poverio kako mu je jedina ambicija do kraja karijere da pretekne Lionela Mesija po broju Zlatnih lopti.

Argentinac ima jednu više, Ronaldo ima šta da kaže.

Današnji izbor objašnjava prošlonedeljne izjave Paskala Feree, kad je rekao da je ubeđen da je moj jedini cilj da završim karijeru sa više Zlatnih lopti nego Lionel Mesi. Paskal Fere je lagao, koristio moje ime da promoviše sebe i magazin za koji radi. Neprihvatljivo je da osoba odgovoran za dodelu tako prestižnog priznanja može da laže na taj način, njegove reči su čisto nepoštovanje osobe koja je uvek cenila Frans fudbal i izbor za Zlatnu loptu“, besan je Kristijano u poruci objavljenoj na Instagramu.

U Pariz nije došao. Mada, ne iz razloga koji su prvobitno plasirani.

„Danas je Fere slagao ponovo, tako što je moje odsustvo sa ceremonije opravdao navodnim karantinom, koji inače ne postoji“.

Portgalac dalje navodi da će se svakako oglasiti i skinuti kapu pred slavljenikom.

„Uvek sam spreman da čestitam pobednicima, u duhu fer-pleja, jer se tim načelom vodim od početka karijere. To radim zato što nikad nisam bio ni protiv koga. Samo želim da pobedim za klub za koji igram i reprezentaciju države koju predstavljam. Pobeđujem i zbog sebe i onih koji me vole. A ne borim se protiv nekoga. Moja ambijcija je da osvajam titule na klupskom i reprezentativnom nivou. Najveća ambicija u karijeri mi je da budem dobar primer svima koji žele profesionalno da se bave fudbalom. I da jednog dana moje ime zlatnim slovima bude upisano u istoriju fudbala“.

Zlatnu loptu je zaboravio. Ili makar tako želi da predastavi.

Moj fokus je sad na sledećoj utakmici Mančester Junajteda i na ciljevima koje mogu, zajedno sa saigračima i navijačima, da ispunim ove sezone. Sve ostalo je, ionako, nebitno“, dodao je Ronaldo.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.