Romin čuvar na ceni, 50.000.000 evra u igri, a u redu stoje PSŽ, Liverpul, Real...

Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romin čuvar na ceni, 50.000.000 evra u igri, a u redu stoje PSŽ, Liverpul, Real...

Vučica može da bira ponude...

Nije Roma opet na šampionskom nivou, odnosno daleko je od borbe za titulu koju će do kraja verovatno voditi samo Juventus i Napoli. Mnogo toga fali Romi kako bi bila konkurentnija, od centarfora, do nekoliko defanzivnih rešenja, a jedna od najsvetlijih tačaka je golman Alison.

Brazilska i Romina jedinica brani u nikad boljoj formi i jasno je zašto se njegovo ime ove zime sve češće dovodi u vezu sa najbogatijim i najvećim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << evropskim klubovima. Jedna od udarnih vesti ovog jutra u Italiji je da u redu za Alisona stoje Pari Sen Žermen, Liverpul i Real Madrid.

TRANSFERI UŽIVO (13. januar)

I ne treba da čudi zašto su baš ovi klubovi u zainteresovani za brazilskog čuvara mreže.

Pari Sen Žermen godinama unazad ne uspeva da obezbedi potpis golmana najviše klase. Dolazak Kevina Trapa najavljivao je bolje dane, ali Nemac nije ispunio očekivanja. Njegovo mesto na crti uzeo je mladi Alfons Areola, a Trap se sada nalazi na pragu odlaska sa Parka prinčeva. Pominjao se povratak u Ajntraht Frankfurt iz kojeg je i stigao pre dve i po godine za blizu 10.000.000 evra, ali njegov bivši klub ne može finansijski da isprati njegova potraživanja.

Trap se čak povezuje i sa Liverpulom, ali je Alison poslednjih dana iskočio u prvi plan. Nadaleko je poznata Liverpulova muka sa golmanima, a ni Simon Minjole, ni Loris Karijus nisu uspeli da ubede Jirgena Klopa da su oni pravo, dugoročno rešenje. Zbog toga se Redsi posle prodaje Filipea Kutinja i kupovine Virdžila van Dajka fokusiraju na rešavanje još jednog velikog problema u odbrani, a vatru bi mogao da ugasi baš Alison.

Mada su Liverpul i PSŽ istaknuti kao glavni favoriti za potpis, italijanski Skaj tvrdi da Real pomno prati dešavanja na Olimpiku. Doduše, prve opcije Kraljevskog kluba su Tibo Kurtoa i David De Hea, kao i mladi Kepa Arizabalaga, ali i Alison nije daleko. Kako je Kurtoa negde u trouglu Čelsi - Atletiko - Real, a De Hea ulazi u proces dobijanja novog ugovora sa Junajtedom, verovatno je da će Kepa ili Alison završiti posao.

A, šta kažu u Romi? Čelnici Vučice su mirni, jer Alison ima važeći ugovor do 2021. godine, uz godišnju platu od 1.500.000 evra. Za transfer traže bar 50.000.000 evra.

Pa, ko voli, nek izvoli...

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.