Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2020, 00:12

Roma opet na evropskom koloseku, za strašnu Atalantu i štoperi daju golove, Miha isključen (VIDEO)

Preokreti na Olimpiku i u Torinu, sjajan gol Vertua

Završi se katastrofalna serija Rome. S loptom nije mogla da se sastavi u minule tri runde, gubila je od Milana, Udinezea i Napolija, ali se u 31. kolu Serije A vratila na petu poziciju vrednu plasmana u Ligu Evrope. Koliko turbulentu sezonu ima bila bi to premija za tim Paola Fonseke, iako je „mečku morao da rodi“ ne bi li razoružao skromnu Parmu – 2:1.

Pošto malo šta polazi Vučici za nogom, tako je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i na Olimpiku krenula iz minusa. Još se fudbaleri nisu ni zagrejali, a favorit je primio gol. Nervozni Kristante je oborio Kornelijusa, na intervenciju VAR-a gosti su dobili priliku za iznenađujuće vođstvo, a Juraj Kučka sa 11 metara uveo domaćina u problem.

Preokret je režirao Henrih Mhitarijan. Iako često osporavan, Jermen je donekle pronašao sebe u Italiji, igra kvalitetno, daje i namešta golove, što je i večeras potvrdio. Najpre je u finišu prvog dela sačekao ubacivanje Bruna Peresa i zakucao loptu pod prečku, da bi s početka drugog poveo polukontru, odložio loptu do Džordana Vertua, Francuz opalio sa 25 metara i izrastao u heroja Rome. Najlepši trenutak na utakmici autorizovao je preokret i doneo sastavu Aleksandra Kolarova (ušao u 67. minutu) tri kapitalna boda, bitna pre svega na psihološkom planu.

Ako je Roma prekinula lošu, Atalanta je nastavila blistavu seriju. Opet je pobedila, 11. put vezano. Niko još ništa ne može. Ni korona, ni pre nje Valensija, ni posle pauze veličine poput Lacija i Napolija. Za sve rivale čudesna Gasperinijeva četa nađe formulu. Za divno čudo, u meču u kome se očekivala goleada – bar nas je Boginja na to navikla – bilo je „samo“ 2:0 protiv Sampdorije.

Što ne umanjuje vrednost bodova, jer je Dea tako prestigla Inter (sutra gostuje Veroni) i stala uz rame Laciju. Zaostaje tek dva boda za Rimljanima, Ligu šampiona će svakako izboriti, ali joj je cilj da se dokopa drugog mesta i fantastičnu sezonu kruniše tako što će je zavrišti kao viceprvak.

Iako ubedljivo najefikasniji tim Serijer A, Atalanta se protiv Đenovljana mučila sve do sredine drugog poluvremena. Kad nisu mogli ofanzivci poput Zapate, Iličića ili Gomeza, bravu upornih gostiju otključao je štoper. Posle ubacivanja Malinovskog iz kornera na drugoj stativi je regovao Rafael Toloi i dokazao da je specijalista u igri glavom. Otkako je stigao iz Sao Paola dao je pet golova, od toga četiri iz vazduha.

Trijumf favortiva u finišu je overio Luis Murijel, četvrtim pogotkom na poslednje tri utakmice. Tek da pokaže kako funkcioniše Atalantin napad.

Preokretom protiv Breše Torino je značajno popravio šanse za opstanak. Za to najviše može da zahvali Simoneu Verdiju: pucao je na gol pre nego što je lopta zakačila Alesa Matejua, pa se izjednačenje piše kao autogol Čeha, da bi u drugom delu ofanzivac Torina (Saša Lukić na terenu od 80. minuta) namestio pogodak Andree Belotija, koji posle korone rešeta iz svih pozcija, a ovo mu je bio peti precizan hitac na isto toliko poslednjih mečeva.

Očigledno emotivno ispražnjeni posle čuda u Milanu, kad su sa igračem manje preokrenuli protiv Intera, fudbaleri Bolonje su potpuno podbacili protiv Sasuola i probodili se iz sna zvanog „napad na Ligu Evrope“. Gosti su bili bolji, brži, koncentrisaniji i vešto su koristili greške u odbrani Mihinog sastava.

Najpre Berardi koji je sjajno na drugoj stativi primio pas Muldura, zatim sebi napravio poziciju i poslao loptu pod prešku, zatim i Lukas Harslin kome je preostalo da kazni lošu komunikaciju defanzivne linije domaćina.

Bolonja je do počasnog gola stigla tek u nadoknadi – strelac Musa Barou, strelac za pobedu nad Interom – ali je za preokret bilo kasno. Možda i zato što Bolonju nije imao ko da vodi s klupe, pošto je Siniša Mihajlović u 82. minutu iskljulen usled protesta.

SERIJA A - 31. KOLO

Utorak

Leće - Lacio 2:1 (1:1)

/Babakar 30, Lućoni 47 - Kaisedo 5/

Milan - Juventus 4:2 (0:0)

/Ibrahimović 62 penal, Kesi 66, Leao 69, Rebić - Rabio 47, Ronaldo 52/

Sreda

Fjorentina - Kaljari 0:0

Đenova - Napoli 1:2 (0:1)

/Goldaniga 49 - Mertens 45+1, Lozano 66/

Roma – Parma 2:1 (1:1)

/Mhitarijan 43, Vertu 53 - Kučka 9 pen/

Atalanta – Sampdorija 2:0 (0:0)

/Toloi 75, Murijel 85/

Torino – Breša 3:1 (0:1)

/Mateju 48 ag, Beloti 58, Zaza 86 – Toregrosa 21/

Bolonja - Sasoulo 1:2 (0:1)

/Barou 90+1 - Berardi 41, Haraslin 57/

Četvrtak

19.30: (3,35) SPAL (3,35) Udineze

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.