Rok za uplatu poreza na imovinu za drugi kvartal - 17. maj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2021, 10:12

Rok za uplatu poreza na imovinu za drugi kvartal - 17. maj

Rok za uplatu obaveze za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2021. godinu za poreske obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica je 17. maj, saopštio je danas Sekretarijat za javne prihode.

Fizičko lice po rešenju o utvrđivanju poreza na imovinu za 2021. godinu ima obavezu da u roku od 15 dana od dana prijema rešenja plati pozitivnu razliku između dospele kvartalne obaveze po tom rešenju i akontaciono plaćene obaveze (iznos obaveze za poslednji kvartal >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz rešenja za 2020. godinu).

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju, kao i pokretanje prekršajnog postupka.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti nadležnim opštinskim odeljenjima Sekretarijata za javne prihode svakog radnog dana od 8 do 14 sati, izuzev srede, kada se mogu obratiti od 8 do 18.30 časova, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NE ZABORAVITE DA PLATITE POREZ NA IMOVINU: Poznat datum roka za uplatu obaveza za drugi kvartal!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2021

Rok za uplatu obaveze za drugi kvartal je 17. maj..Rok za uplatu obaveze za drugi kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2021. godinu za poreske obveznike - fizička lica, preduzetnike i pravna lica je 17. maj, saopštio je danas Sekretarijat za javne prihode...Prema Zakonu o porezima na imovinu, porez...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Akontacija poreza na imovinu dospeva za plaćanje 17. maja

Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2021, 08:47

LESKOVAC..Gradska uprava grada Leskovca-Odeljenje za finansije, Odsek lokalne poreske administracije, obaveštava obveznike plaćanja javnih prihoda da:..II akontacija poreza na imovinu dospeva za plaćanje 17. maj 2021. godine...Obaveštavaju se poreski obveznici da sve informacije o stanju poreske...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.