Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 23:27

River čuva vrh i Galjardov san o tituli, a Montero posao u San Lorencu

Argentina 1: Vodeći Milioneri dočekuju na Monumentalu rivala iz Boeda, a od ishoda duela možda zavisi sudbina gostujućeg trenera

U potrazi za vitalna tri boda, a sve u cilju da se održi kao lider na tabeli, River Plejt se noćas (01.15) u sklopu 16. kola argentinske Profesionalne lige na svom Monumentalu sastaje sa San Lorencom. Dva velikana ovdašnjeg fudbala na meč dolaze iz potpuno različitih raspoloženja i sa suprotnih strana tabele. Dok Milioneri, posle više od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sedam godina, pokušavaju da se domognu titule prvaka Argentine - i prvi put u eri Marsela Galjarda - Gavranovi iz Almagra, pored toga što su ko zna koju sezonu zaredom van konkurencije, sada moraju da spasavaju i ugled institucije, jer se već predugo nalaze u donjem delu tabele.

01.15: (1,35) River Plejt (4,90) San Lorenco (9,50)

River u ovaj susret ulazi sa pet uzastopnih pobeda, ali i sa velikim samopouzdanjem, jer je jedno od tih slavlja bilo i ono u Superklasiku protiv najvećeg rivala Boke Juniors. Sakupljena 33 boda svrstala su Milionere na sam vrh tabele, ali El Munjeko iliti Galjardo zna da nema vremena za opuštanje jer njegove momke u stopu prati Taljeres iz Kordobe sa 32 osvojena boda, a kojoj već u narednom kolu gostuju, u utakmici koja bi mogla da bude od presudnog zanačaja za budućnost šampionata.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Što se tiče tima koji je u proteklom kolu savladao Banfild u južnom Ajresu, gotovo je sigurno da će Galjardo napraviti više promena u svim linijama, od odbrane do napada. Ukupno bi trebalo da se izvrši šest promena, ali nije isključeno da ih bude čak i sedam. Na ovaj način će Franko Armani, Robert Rohas i Hulijan Alvarez, koji su se vratili u tim posle nastupa za nacionalne selekcije Argentine i Paragvaja ući na svoje pozicije koje su u periodu njihovog odsustva bile poverene Enrikeu Bolonji, Felipeu Penji i Federiku Đirotiju. Takođe, postoje šanse da se Nikolas De la Kruz, još jedan od internacionalaca u redovima Rivera pozvan za nastupe u selekciji Urugvaja, vrati u vezni red umesto Enca Fernandeza. U opticaj se posle oporavka od povreda vraćaju i Aleks Vigo, Ektor David Martinez i Enco Perez, koji će zameniti Fabricija Anhilerija, Havijera Pinolu i Bruna Zukulinija.

U međuvremenu, San Lorenco zauzima 19. poziciju na tabeli, sa samo 17 osvojenih bodova do sada. Gavranovi su ostvarili samo jednu pobedu u poslednjih pet mečeva i na ovaj meč dolaze posle poraza kod kuće od Kolona sa 2:1. Gost predvođen Paolom Monterom još ne može da pronađe pravi ritam. Tim je izgubio šest od poslednjih 11 odigranih utakmica, zabeleživši bodove u samo dve pobede i tri remija.

Paolo Montero, kome su izgleda već odbrojani dani na klupi, napraviće dve promene u odnosu na sastav koje je u prethodnom kolu izgubio na svom Gasometru. Andres Erera bi trebalo da uđe umesto povređenog Alehandra Donatija, dok bi Nestora Ortigozu, takođe zbog povrede, mogao da zameni Aleksis Sabelja. San Lorenco proživljava teške trenutke, a navijači su vidno ljuti i nezadovoljni na trenutno rukovodstvo u klubu i iziskuju hitne promene. Montero zna da je mnogo toga u igri u njegovoj poseti Monumentalu.

Na poslednjih deset okršaja ovih timova River je zabeležio pet pobeda, dok je San Lorenco ostvario tek jednu manje, uz jedan nerešen ishod. Ipak, poslednja dva susreta ovih rivala odigrana su upravo na Monumentalu, i oba puta je ekipa iz Boeda odnela čitav plen. Još jedna činjenica koja u pomenutom periodu ne ide u prilog Milionerima je ta što su poslednji put uspeli da savladaju Gavranove pre nešto više od tri godine. Gledano celokupnu istoriju sukoba ovih velikana odigrano je 207 utakmica, sa 79 pobeda za River, 57 za San Lorenzo i 71 remijem.

ARGENTINA 1 – 16. KOLO

Petak

Godoj Kruz - Sentral Kordoba 0:0

Rosario Sentral - Patronato 3:2 (1:1)

/Ruben 4, Fereira 85, Vekio 90 - Sosa 44, 77/

Rasing - Platense 0:1 (0:0)

/Lamberti 68/

Subota

Defensa i Hustisija - Estudijantes 2:1 (1:0)

/Merentijel 22, Bou 71 - Del Prete 51/

Velez - Arsenal Sarandi 0:0

Sarmijento - Union 3:4 (1:1)

/Tores 44, Alanis 73, Gondu 90+4 - Kalderon 54 - Gonzalez 38, 80, Luna Dijale 68/

Himnasija La Plata - Njuels 1:0 (1:0)

/Karbonero 42/

Lanus - Banfild 1:1 (0:1)

/Lopez 86 - Kruz 44/

Nedelja

Urakan - Boka juniors 0:3 (0:1)

/Almendra 33, Vazkez 62, Roho 76/

Atletiko Tukuman - Argeninos Junior /u toku/

Kolon - Taljeres /u toku/

Aldosivi - Independijente /u toku/

Ponedeljak

01.15: (1,35) River Plejt (4,90) San Lorenco (9,50)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.