Rešenje na vidiku - Premijer liga se vraća u junu?

Izvor: RTS, 06.Apr.2020, 10:30

Rešenje na vidiku - Premijer liga se vraća u junu?

Vlada Velike Britanije i čelnici Premijer lige blizu su dogovora da se najjača fudbalska liga na svetu nastavi u junu.
Ukoliko dođe do poboljšanja situacije u Britaniji u narednim nedeljama, kako očekuju zdravstveni stručnjaci, zvaničnici su pronašli način da se sezona u Premijer ligi završi.

Kako Miror saznaje, na sastanku koji je održan u petak, klubovima je poručeno da se spremaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za nastavak sezone u junu.
Plan je da se sezona završi pred praznim tribinama, prema striktnim merama i u kontrolisanim uslovima.
Čelnici lige su razgovarali i o tome kako da igračima maksimalno ograniče kontakt sa svetom, kako bi što duže ostali u sterilnom okruženju.
Takođe, vode se razgovori sa TV kompanijama koje imaju pravo prenosa, da ustupe ostalim televizijama pravo, kako bi se broj prenosa povećao.
Zdravstveni stručnjaci u Britaniji veruju da je vrhunac krize na Ostrvu vrlo blizu, i da će se situacija potom popravljati.
Naravno, ukoliko do toga ne dođe, povratak na Premijer ligu će se čekati još malo. 
Uefa je nacionalnim savezima jasno stavila do znanja da se prvenstva ne otkazuju, a to nisu poslušali Belgijanci pa će sledeće godine, kako stvari stoje, biti bez Evrope.
Predsednik Uefe Aleksandar Čeferin rekao je da je 3. avgust poslednji rok za završetak Lige šampiona i Lige Evrope

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.