Reprezentacije Severne i Južne Koreje pod zajedničkmom zastavom na otvaranju Olimpijade

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprezentacije Severne i Južne Koreje pod zajedničkmom zastavom na otvaranju Olimpijade

Reprezentacije Severne i Južne Koreje na otvaranju Olimpijskih igara u Pjongčangu izaći će pod zajedničkom zastavom.

O zajedničkom nastupu na ceremoniji otvaranja dogovorili su se zvanični predstavnici Severne i Južne Koreje nakon održavanja šest sastanaka u demilitarizovanoj zoni između dve države.

Prema njihovom dogovoru, u februaru će na otvaranju Igara reprezentacije Severne i Južne Koreje pokazati želju za nacionalnim ujedinjenjem zajedničkim maršem pod belom zastavom, na kojoj je plavom bojom prikazana silueta Korejskog poluostrva.

Prema zajedničkoj izjavi objavljenoj na kraju pregovora, na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, Severna i Južna Koreja će formirati zajedničku reprezentaciju u ženskom hokeju i zajedno treninrati na severnokorejskom skijalištu Masikrjong.

Olimpijska reprezentacije Severne Koreje sastojaće se od 150 ljudi. Ona će posetiti Južnu Koreju 1. februara, a nedelju dana kasnije tamo će stići 230 navijača i novinari. Na Olimpijadi će se takođe održati i nastup severnokorejskih majstora taekvondoa.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.