Izvor: MozzartSport.com, 26.Jul.2021, 11:42

Renovirana Visla sa Kubom Blaščikovskim kreće po Evropu

Tim iz Krakova će na startu Ekstraklase ugostiti Zaglebje

Nekada je Visla spadala u red najjačih poljskih timova, redovno se pojavljivala na evropskoj mapi i povremeno učestvovala u grupnim fazama, ali je poslednjih nekoliko sezona daleko od borbe za titulu. Finansijska kriza prodrmala je tim iz Krakova i bacila ga u donji dom. Početkom ove sezone počelo je da se nazire svetlo na kraju tunela.

Visla je izvršila potpuni remont tima. Došlo je do promena i u drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << klupskim strukturama, ali i do jačanja sponzorskog pula, što će omogućiti poljskom velikanu da lakše diše. Pre kraja prošle sezone sa klupe je „odlepršao“ Peter Hibala. Puklo je u svlačionici Visle, zaratio je Nemac sa igračima i digao sidro, a na premijeri protiv Zaglebja tim će voditi slovački strateg Adrijan Gula (20.30).

Takođe, Visla u sezonu ulazi sa novim sportskim direktorom, cenjenim skautom Arsenala. Tomaš Pasiječni završio je misiju na Emiratima i od 1. jula postao sportski direktor Visle. Adrijanu Guli se na raspolaganje stavilo 10 novih igrača, identičan broj je napustio klub, a među njima je i Uroš Radaković. A, saradnju sa Vislom raskinuo je Fatos Bećiraj i preselio se u Saudijsku Arabiju.

Jakub Blaščikovski će i ove godine biti prva zvezda kluba. Popularni Kuba se u Vislu, u kojoj je stasao, vratio u sezoni 2018/19, a po završetku karijere posvetiće se radu sa igračima i unapređenju kluba.

Plan Visle je da se što pre uključi u borbu za trofeje i vrati na evropsku mapu, dok će Zaglebje koje poput tima iz Krakova u ovu sezonu ulasi sa novim šefom stručnog štaba – Darijuš Zurav na klupi nasledio Sevela – težiti unapređenju akademije, iz nje crpeti igrače i tako skresati troškove. Žele čelni ljudi Visle da klub sa juga Poljske ponovo igra dopadljivo i zbog toga smatraju da je Adrijan Gula pravi izbor za trenersku poziciju.

"Timovi trenera Gule igraju ofanzivno, lepo na oko. To je njegov plus, jer želimo da se vratimo našem prepoznatljivom stilu. Takođe, može da razvija igrače pojedinačno, sjajan je u uvođenju mladih igrača u prvi tim. Imamo nekoliko zanimljivih mladih igrača između 18 i 20 godina i želimo da oni uskoro budu pokretačka snaga Visle “, rekao je predsednik Blaščikovski uoči početka nove sezone.

POLJSKA 1 – 1. kolo

Petak

Bruk-Bet Termalika - Stai 1:1 (1:0)

Leh - Radomijak 0:0

Subota

Gornik Lečna - Krakovija 1:1 (1:0)

Jagelonija - Leh 1:1 (1:0)

Legija - Visla Plok 1:0 (1:0)

Nedelja

Pjast - Rakov 2:3 (1:1)

Šljonsk - Varta 2:2 (0:1)

Pogon - Gornik 2:0 (1:0)

Ponedeljak

18.00: (2,30) Visla (3,35) Zagleblje (3,10)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.