Izvor: RTS, 19.Jul.2020, 18:54

Rekord Mesija, raspoloženi klinci, Barsina "petarda" za kraj

Fudbaleri Barselone ubedljivo su savladali ekipu Alavesa u gostima sa 5:0 u okviru poslednjeg kola La Lige ove sezone.
Uprkos navodima brojnih španskih i ostalih svetskih medija, Kike Setijen ostao je na klupi Barselone (za sada), a navijači i fudbalska javnost očekivali su reakciju nakon što je tim iz Katalonije zbog serije katastrofalnih partija ostao bez šansi za titulu.

"Blaugrana" je na pravi način reagovala, a u prvi plan u ubedljivom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trijumfu na gostovanju kod Alavesa, istakli su se Barsini "klinci". Ansu Fati (17) postigao je gol, dok je Riki Puć (20) upisao dve asistencije.
Leo Mesi sezonu završava sa 25 golova u La Ligi, čime zauzima prvo mesto (Benzema ima četiri manje). Argentinac je upisao i svoju 21. asistenciju u sezoni u domaćem prvenstvu i tako oborio rekord nekadašnjeg saigrača Ćavija.
Zbog povreda, suspenzija i obaveza u B timu, Barselona je nastupala u kombinovanom sastavu, a zanimljivo je da je na klupi Kike Setijen imao samo četiri izmene, od čega su tri igrača koji igraju u "polju", a jedna golman.
Barselona je imala mnogo veću želju za igrom nego što je to bio slučaj u brojnim utakmicama ove sezone. Stoga je u prvih 15 minuta igre već mogla da vodi sa 3:0, ali je u dva navrata pogađala prečku, a jednom stativu.
Prvi gol delo je tinejdžera Ansua Fatija u 24. minutu. Mesi je ubacio loptu u protivnički šesnaesterac, a ona uz malo sreće dolazi do talentovanog Fatija, koji je iz prve šalje u protivničku mrežu.
Riki Puć odigrao je fantastičan meč, najviše trčao na terenu, kontrolisao sredinu terena i konstantno slao oštra dodavanja ka saigračima u napadu. Jedno takvo u 34. minutu Mesi je pretvorio u gol. Rutinska završnica Argentinca donela je Barseloni prednost od 2:0.
Poslednji gol u prvom poluvremenu delo je Luisa Suareza u 44. minutu susreta. Odigrana je tipična akcija koja se igra godinama u "Blaugrani - Mesi šalje loptu ka Albi, koji je iz punog trka i prvog dodira šalje nazad u peterac, a tamo je nečuvani Suarez prosleđuje iza leđa protivničkog golmana.
Drugi deo meča protekao je u znatno slabijem ritmu. Poneko uzbuđenje videlo se na obe strane, ali pošto je pitanje pobednika bilo rešeno već u prvom poluvremenu, u drugom je viđeno manje šansi.
Četvrti gol na meču delo je Nelsona Semeda u 58. minutu. Ponovo se odlično između linija ubacio mladi Puć, proigrao Semeda na desnoj strani, a Portugalac snažnim i preciznim udarcem povisio na 4:0.
Konačan rezultat postavio je Mesi u 75. minutu, kada je, na asistenciju Albe, sjajnim volej udarcem drugi put zatresao mrežu Alavesa.
Barselona će ubedljivu pobedu nad Alavesom iskoristiti za stvaranje pozitivne atmosfere i momentuma pred nastavak nokaut faze Lige šampiona. Katalonci se sedmog avgusta sastaju sa Napolijem u okviru revanš meča osmine finala. U Napulju je bilo 1:1.
La Liga 38. kolo: 
Alaves - Barselona 0:5
Valjadolid - Betis 2:0
Viljareal - Eibar 4:0
Atletiko Madrid - Real Sosijedad (21.00)
Espanjol - Selta (21.00)
Granada - Atletik Bilbao (21.00)
Leganes - Real Madrid (21.00)
Levante - Hetafe (21.00)
Osasuna - Majorka (21.00)
Sevilja - Valensija (21.00)
Tabela: Real Madrid 86, Barselona 82, Atletiko Madrid 69, Sevilja 67, Viljareal 57, Real Sosijedad 55, Hetafe 54, Valensija 53, Granada 53, Atletik Bilbao 51, Osasuna 51, Levante 46, Eibar 42, Betis 41, Alaves 39, Valjadolid 39, Selta 36, Leganes 35, Majorka 32, Espanjol 24.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.