Izvor: MozzartSport.com, 04.Mar.2021, 10:36

Real traži zamene za Ljulja, Rejesa, Rudija i Kozera, Rejnolds i Dorsi sledeći na listi želja

Posle Micića i Nedovića

Vreme madridskog Reala kakvog smo gledali sezonama unazad polako dolazi kraju. Kraljevski klub sve detaljnije priprema teren za ozbiljan remont na leto i već sada može da se kaže da će preko leta doći do velike smene generacija.

Dogovor sa Pablom Lasom oko produžetka saradnje delimično je iznenadio košarkašku javnost, mada je to čist pokazatelj da klub i dalje veruje u sistem uspostavljen pre tačno deset godina. Real >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je za narednu sezonu već dogovorio transfer Tome Ertela, kome je angažman u Asvelu samo premosnica do Olimpijskih igara i pošto se sezona završi francuski plejmejker će ispuniti svoj dečački san i zadužiti opremu Blankosa.

Prema informacijama koje gotovo svakodnevno dolaze iz Španije, Real Madrid za leto priprema baš ozbiljno sređivanje sastava. Posle vesti da je za Vasu Micića spremno 2.500.000 evra i da se Nemanja Nedović visoko kotira na spisku Pabla Lasa, stižu i vesti da se planira i atak na još dve zvezde Evrolige – Džejlena Rejnoldsa i Tajlera Dorsija.

18.00: (2,15) Zenit (14,5) Real Madrid (1,80)

Rejnolds je eksplodirao od dolaska u Bajern prošlog leta i Andrea Trinkijeri je od njega stvorio jednog od najboljih centara Evrolige. Kako sa minhenskim klubom ima ugovor na samo godinu dana, Real Madrid pokušaće da iskoristi situaciju i konačno pronađe dostojnog konkurenta Valteru Tavaresu koji je praktično monopolozivao reket. Aleks Tajus je tu samo do kraja sezone, a Entoni Rendolf se bori s pucanjem Ahilove tetive zbog čega će na parket tek naredne sezone. Kapiten Felipe Rejes se polako sprema za penziju, ali sada je tu više zbog autoriteta nego zbog igračkih kvaliteta...

Centar iz Detroita ima kratko igračko iskustvo u Barseloni 2018, a evroligašku košarku osetio je sa Makabijem iz Tel Aviva prošle sezone. Ove godine beleži najbolju statistiku karijere sa 14,4 poena na 61,7 odsto pogodaka za dva poena, te šest skokova i 1,1 ukradenu loptu za indeks korisnosti 16,6. U dosadašnjih 27 utakmica u elitnom takmičenju samo je tri puta ostao jednocifren.

Još jedno pojačanje koje će Real pokušati da angažuje tokom leta je Tajler Dorsi. Grčki reprezentativac prošao je dug put od NBA talenta, preko nestabilnog beka evroligaških kvaliteta do toga da je kod Janisa Sferopulosa izrastao u jednog od najvažnijih igrača Ponosa Izraela tokom ove i prošle godine. Sada je na bezmalo 10 poena u proseku, mada su mu procenti ubačenih šuteva na 38 odsto, što je prilično loše kada su u pitanju šutevi za dva poena. Beleži još 2,4 skoka, 1,5 asistencija i jednu ukradenu loptu. Prošla sezona bila mu je bolja i tada je trojke pucao na respektabilnih 43,8 odsto.

Interesantno, neka od najslabijih izdanja u Evroligi pokazao je upravo igrajući protiv Reala, ali nekadašnji igrač Atlante i Memfisa samo je jedan od kandidata za spoljne pozicije gde Real mora dosta toga da promeni.

Naime, Blankosi muku muče od odlaska Fakunda Kampaca i osim toga što njegov prelazak u Denver Nagetse usred sezone treba da se nadomesti – to bi mogao da bude Toma Ertel – potrebno je naći i rešenja za Serhija Ljulja, Rudija Fernandeza i Fabijena Kozera na spoljnim pozicijama. Njih trojica kubure s povredama duže vreme i sve manje pružaju vrhunske role po kojim su bili prepoznatljivi godinama unazad. Rudi i Kozer imaju aktivne ugovore i za takmičarsku 2021/22, ali će izvesno imati ulogu rezervista...

Ljulj je pre samo šest dana odradio artroskopsku operaciju desnog kolena i pitanje je da li će se vraćati na parket do kraja sezone. Rudi i Kozer su sve više van sastava, nego što mogu da pomognu. Neko vreme se pominje i da bi Niko Laprovitola mogao Kampacovim stopama u NBA, pa to ostavlja Real na supertalentovanom Karlesu Alosenu i veteranu Džejsiju Kerolu na spoljnim pozicijama. Čak se i o penziji američkog šutera spekulisalo još prošlog leta, mada je on te priče kasnije demantovao. Ali kako u aprilu puni 38 godina, vreme je da se i njemu pronađe zamena.

Sledeći prelazni rok u Evropi mogao bi da bude prilično interesantan, a prema prvim najavama najviše možemo da očekujemo u Madridu... Možda bude i srpskih asova u tom miksu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.