Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 17:18

Real konačno raspucan, povratak Azara, novi poraz Sevilje

Fudbaleri madridskog Reala savladali su kao domaćini ekipu Ueske sa 4:1 u meču osmog kola La Lige. Bilbao je pobedio Sevilju sa 2:1, dok je Atletiko Madrid sa 3:1 bio bolji od Osasune.
Izuzimajući "El Klasiko", Real je nakon dužeg vremena odigrao meč na dominantan način i potpuno zasluženo upisao trijumf nad Ueskom.

Meč je obeležio i povratak tj oporavak Edena Azara, čije je prisustvo na terenu u velikoj meri pomoglo Realu.
Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dosta neiskorišćenih šansi, Real je poveo tek u finišu prvog poluvremena. Upravo je Azar bio strelac spektakularnog pogotka, na asistenciju Valverdea u 40. minutu.
Do kraja prvog poluvremena domaćin postiže još jedan gol. U 45. minutu je Lukas centrirao sa desne strane, a fantastično u šesnaestercu rivala reagovao Benzema, koji je prvo smirio loptu grudima, a potom je preciznim udarcem poslao u mrežu Ueske.
Real je pitanje pobednika praktično rešio početkom drugog poluvremena, pošto je u 54. minutu Valverde postigao gol za 3:0. Benzema je prebacio loptu na drugu stativu, a tamo je "poklapa" Valverde.
Gosti su 20 minuta kasnije smanjili na 3:1, golom Fereira, ali je to bilo sve što je Ueska uspela u ovom meču.
Konačan rezultat postavio je svojim drugim golom Benzema, u 90. minutu. Realov napadač odlično je pratio akciju i odloženu loptu Rodriga, glavom smestio u mrežu.
Srpski fudbaler u redovima "kraljevskog kluba" Luka Jović nije ulazio u igru. 
Fudbaleri Atletik Bilbaa sasvladali su Sevilju na svom terenu i tako ostvarili treću pobedu u šampionatu. S druge strane Sevilji je zabeležila treći vezani poraz.

Sevilja je povela u devetom minutu preko En Nisurija. Domaćin je do preokreta stigao u drugom poluvremenu. Muniain je izjednačio u 76. minutu, a deset minuta kasnije Sansset je postavio konačan rezulta.
Atletiko Madrid je u gostima savladao Osasunu sa 3:1. Golove za tim iz Madrida postizali su Feliks i Toreira, dok je jedini strelac za domaćina bio Budimir.
La Liga osmo kolo:
Petak:
Eibar - Kadiz 0:2
Subota:
Real Madrid - Ueska 4:1
Atletik Bilbao - Sevilja 2:1
Osasuna - Atletiko Madrid 1:3
Deportivo Alaves - Barselona
Nedelja:
Betis - Elče
Selta Vigo - Real Sosijedad
Granada - Levante
Valensija - Hetafe
Ponedeljak:
Viljareal - Valjadolid
Tabela:
Real Madrid 16, Real Sosijedad 14, Kadiz 14, Atletiko Madrid 14, Granada 13, Viljareal 12, Osasuna 10, Elče 10, Hetafe 10, Atletik Bilbao 9, Betis 9, Eibar 8, Barselona 7, Sevilja 7, Valensija 7, Deportivo Alaves 7,  Selta 6, Ueska 5, Levante 4, Valjadolid 3.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.