Izvor: MozzartSport.com, 04.Avg.2020, 09:58

Real dobio 30 ponuda za fudbalera bez debija za prvi tim

Kubo bi najradije u Viljareal

Impresionirao je Takefusa Kubo u premijernoj sezoni na terenima Primere, biće u drugoj pred očima čelnika Reala. Novi prvak Španije procenio je da za mladog Japanca još nema mesta u prvom timu, ali ima u Primeri, pa će ga proslediti na još jednu pozajmicu. Čim su čuli za tu ideju, klubovi su počeli da šalju zahteve na na „Santjago Bernabeu“, elektronska pošta se doslovce zagušila, jer je prema navodima lokalnih medija 30 ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tražilo 19-godišnjeg krilnog vezistu.

Što ne bi trebalo da čudi, ako se u vidu ima njegov potencijal ispoljen u dresu Majorke. Jeste klub sa Baleara ispao u niži rang, ali je Kubo bio sjajan, zajedno sa napadačem Ante Budimirom vukao Majorku koliko je mogao i zato ne bi trebalo da čudi što ga mnogi žele. Kad je saznao potencijalne destinacije i uslove, desnokrilni vezista je spisak sveo na četiri imena: Osasunu, Granadu, Seltu i Viljareal. Prema pisanju Asa najviše mu se sviđa projekat na stadionu Keramika, eventualna saradnja sa trenerom Unajem Emerijem, šansa da igra u Ligi Evrope i sve ukazuje da će izabrati dres Žute podmornice. Logična odluka, jer je Kubo procenio kako bi se u ostaliom klubovima ili borio za opstanak ili bio u sredini tabele.

Zanimljivo, posle konsultacija sa roditeljima i zastupnicima, Takefusa Kubo je odbio ideju da se preseli u Minhen, iako je i Bajern bio među 30 klubova koji su ga tražili na pozajmicu. Čak je šampion Nemačke nudio Realu oko 5.000.000 evra samo na pozajmicu, ali je igrač procenio da u konkurenciji Serža Gnabrija i Kingslija Komana ne bi igrao koliko želi. Navodno zahteva oko 40 utakmica u sezoni (u prethodnoj skupio 36), kako bi se razvio i pokazao da je spreman za Real. Baš to mu nudi Viljareal i deluje da će upravo Kubo biti prvo pojačanje Emerija za novu sezonu.

Inače, Takefusa Kubo je kao slobodan igrač došao u Real iz Tokija jula prošle godine, ugovorom je vezan do leta 2024. i još nije debitovao za seniorski sastav. To bi najranije moglo da se desi u takmičarskoj 2021/22, jer će Brazilac Vinisijus u narednih šest meseci dobiti španski pasoš i tako oslobiti se mesto za fudbalera van Evropske unije koje bi trealo da popuni baš – Kubo.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.