Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 03:11

Razgoropadio se Hulk, Santos se probudio i brojao do pet protiv Strongesta (VIDEO)

Kopa Libertadores: Ubedljive pobede brazilskih predstavnika, u centru pažnje bivši as Porta i Zenita

Vratio se Hulk u domovinu, potpisao za Atletiko Mineiro i već na startu dominira u elitnom takmičenju Južne Amerike. Posle dva pogotka protiv Amerike Kali, dvostruki strelac bio je i u ubedljivoj pobedi nad paragvajskim Sero Portenjom - 4:0.

Razbio je Atletiko sastav iz Asunsiona. Rivalu je prepustio loptu, alie kada god bi je se dočepao ozbiljno je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pretio Ciklonu. Hulku je pripalo prvo poluvreme, obeležio ga je sa dva pogotka u idealnim momentima, u nastavku su Savarino i Vargas samo dotukli nemoćnog rivala. Sa sedam bodova Pevci su na čelu Grupe H ispred Sero Portenja, dok La Guaira (dva boda) i Amerika Kali (bez bodova) te igraju svoj meč treće runde.

Igrao se deveti minut kada je bivši igrač Porta i Zenita načeo mrežu paragvajske ekipe. Prihvatio je loptu na ivici kaznenog prostora, prodao odbrani rivala lažnjak i onda desnom nogom u bliži ugao, po zemlji poslao loptu u mrežu za 1:0. Mogao je gost da doživi katastrofu u narednih pola časa, ali je golman Žan uspevao da izađe na kraj sa pokušajima domaće ekipe. Ipak, u nadoknadi prvog dela igre je bio nemoćan, dobra lopta ka Savarinu, koji je samo prosleđuje ka Hulku, da bi je snažni napadač glavom rutinski sproveo u nebranjenu mrežu Sero Portenja.

Delovalo je već da je sve gotovo u Belo Orizonteu, nastavio je Atletiko Mineiro da preti i u drugom delu, gosti su sa druge strane uglavnom jalovo napadali, da bi u 73. minutu Če Če sjajnim pasom probio odbranu rivala, prosledio je loptu do Savarina, kojem nije bilo teško da se sa desetak metara upiše u listu strelaca. Konačan rezultat u drugom minutu nadoknade postavio je Edu Vargas, posle centaršuta Arane sa desne strane.

Probudio se Santos posle serije od pet mečeva bez trijumfa i bes iskalio na bolivijskoj ekipi Strongest - 5:0. Došao je tako do prvih bodova u okviru Grupe C, pa sada gleda u leđa Barseloni iz Gvajakila i Boki, timovima koji večeras dele megdan u okviru treće runde. Sastav iz La Paza je ostao na dnu bez bodova, ali sa duplo lošijom gol razlikom nego pred večerašnji meč.

Serija loših rezultata naterala je i trenera Arijela Holana da podnese ostavku, pa trenutno ekipu predvodi 50-godišnji Marselo Fernandes, koji obavlja ulogu vršioca dužnosti, dok uprava ne pronađe bolje rešenje. Prodat je Torontu i ponajbolji igrač ekipe Jeferson Soteldo, ali pobeda nad Strongestom uliva nadu da su pred klubom sa Vile Belmiro bolji dani. Možda bi Fernandes mogao da se izbori i za dugoročniji ugovor.

Rezultat možda i nije oslikao najbolje dešavanja na terenu. Bolivijska ekipa je pružila dobar otpor, svakako nije zaslužila ovakvo poniženje, ali na kraju sa njim ipak mora da se nosi. Koštale su je greške u odbrani. Bio je ovo težak udarac za šanse Strongesta da se domogne naredne faze, dok je Santos značajno podigao svoje posle večerašnjeg izdanja.

Već u prvom minutu je brazilski velikan stigao do prednosti. Oštra lopta Piranija sa leve strane, užasna reakcija loše postavljene odbrane Strongesta, pa se Marinjo našao sam pred golom rivala i rutinski doneo prednost domaćoj ekipi na samom startu susreta. Igrao se 26. minut kada je Santos stigao i do dva gola viška. Duga lopta na levu stranu, odličan skok Felipea Žonatana, koji potom glavom ostavlja loptu Piraniju, a ovaj snažnim udarcem povećava prednost svoje ekipe. Neverovatno je kako je u 43. minutu odbrana bolivijske ekipe prosto pustila Vinisijusa sa da šutira sa ivice kaznenog prostora, Brazilac je taj poklon iskoristio i naterao golmana Vaku i da po treći put na utakmici vadi loptu iz mreže.

Sve je bilo jasno na Vili Belmiro, ali Santos proživljava teške trenutke i nije želeo da stane. Posle 14 minuta igre u drugom delu Braga prihvata pas Marinja, beži odbrani rivala po levoj strani i potom udarcem u bliži ugao povećava prednost domaćina na 4:0. Imali su i gosti par šansi u nastavku, ali nisu imali sreće da dođu do počasnog pogotka, da bi im mrežu do vrha napunio De Sousa Ribeiro u 83. minutu, sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

KOPA LIBERTADORES - 3. KOLO

GRUPA A

Sreda

Defensa i Hustisija - Palmairas (u toku)

23.55: (1,20) Independijente del Valje (6,75) Universitario (14,0)

GRUPA B

Četvrtak

02.00: (1,53) Internasional (4,00) Olimpija (6,75)

23.55: (1,35) Olvejz Redi (4,90) Deportivo Tahira (9,50)

GRUPA C

Sreda

Santos - Strongest 5:0 (3:0)

/Marinjo 1, Pirani 26, Vinisijus 43, Braga 59, De Sousa Ribeiro 83/

Barselona - Boka Juniors (u toku)

GRUPA D

Četvrtak

02.00: (6,00) Santa Fe (3,80) River Plejt (1,60)

23.55: (2,60) Junior (3,05) Fluminense (2,90)

GRUPA E

Sreda

23.55: (3,10) Rasing (3,20) Sao Paulo (2,40)

Četvrtak

02.00: (3,10) Rentistas (3,20) Sporting Kristal (2,40)

GRUPA F

Četvrtak

04.00: (2,10) Universidad Katolika (3,45) Nasional (3,50)

Petak

02.00: (2,30) Atletiko Nasional (3,15) Argentinos Juniors (3,30)

GRUPA G

Sreda

Union Le Kalera - Velez 0:2 (0:1)

/Buzat 38, Oreljano 90+5/

LDU Kito - Flamengo (u toku)

GRUPA H

Sreda

Atletiko Mineiro - Sero Portenjo 4:0 (2:0)

/Hulk 9, 45+1, Savarino 73, Vargas 90+2/

Petak

04.00: (3,35) Deportivo La Guaira (3,10) Amerika Kali (2,30)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.