Ratno stanje u Ukrajini – meč Vorskle i Arsenala premešten u Kijev

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratno stanje u Ukrajini – meč Vorskle i Arsenala premešten u Kijev

Utakmica ukrajinske Vorskle i londonskog Arsenala, u petom kolu Lige Evropa, koja je trebalo da se igra u Poltavi, odigraće se u Kijevu iz bezbednosnih razloga.

Utakmica će početi u četvrtak od 18.55 u Kijevu.

UEFA je takvu odluku donela iz bezbednosnih razloga, nakon što je ukrajinski parlament izglasao uvođenje ratnih zakona u najranjivijim oblastima, posle incidenta za vikend. U te oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne spadaju Kijev ni Poltava.

Ruska obalska straža zaplenila je tri broda ukrajinske ratne mornarice - dva manja broda i jedan tegljač - i zarobila posadu u nedelju u Kerčkom moreuzu. Incident se dogodio u Crnom moru dok su ukrajinski brodovi pokušavali da prođu Kerčkim moreuzom da bi stigli do Azovskog mora.

UEFA je navela da će nastaviti da prati bezbednosnu situaciju u Ukrajini pre nego što donese odluku o potencijalnim promenama mesta odigravanja ostalih utakmica. Tu spada i utakmica Šahtjora iz Donjecka protiv Liona 12. decembra u Harkovu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.