Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 22:26

Raspad sistema: Hrvati izgubili od Argentine, Červar podneo ostavku

Selektor Vatrenih doneo konačnu odluku, bez obzira što njegova selekcija još ima teoretske šanse za plasman u četvrtfinale - 19:23

Raspad sistema u reprezentaciji Hrvatske. Vatreni su doživeli poraz od Argentine (19:23) zbog čega su ostali samo sa teoretskim šansama za prolaz u četvrtfinale. Legendarni strateg Lino Červar odmah nakon meča podneo je ostavku, koja će biti na snazi po završetku turnira, bez obzira na ishod mečeva u poslednjem kolu.

Da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi se našli u samoj završnici turnira Hrvati moraju da dobiju Dansku, a Katar Argentinu, što nije potpuno nerealan scenario, mada je atmosfera u Červarovoj selekciji katastrofalna.

"Za mene je ovo razočarenje. Moramo preuzeti odgovornost bez obzira na sve. Ovo je za mene nedopustivo. Mislim da je vreme da me neko zameni na ovom mestu. Više ne mogu dalje, 250 nastupa imam u reprezentaciji. Nakon prvenstva odlazim. Nakon ovakve utakmice nije u redu da izbornik ostane. Snosim odgovornost. Ne bežim od toga. Žao mi je što tako odlazim, ali to je definitivna odluka. Daću potporu novom selektoru", rekao je Červar.

Hrvatska je kao i tokom kompletnog turnira imala problem sa organizacijom igre, sve se svodilo na individualna rešenja, a veliki problemi su nastali u drugom poluvremenu. Hrvati su u prvih 20 minuta nastavka postigli samo tri gola, a u celom drugom poluvremenu ukupno sedam, pa nije bilo mogućnosti da se parira organizovanijem protivniku.

Kod Argentine je najefikasniji bio Pizaro, dok je sa druge strane Čupić dao sedam golova, ali je ostatak tima nije imao preveliki doprinos. Odlučujući mečevi u grupi 2 igraju se u ponedeljak.

GRUPA 1:

Urugvaj - Španija 23:38 (12:24)

Poljska - Mađarska 26:30 (10:16)

Nemačka - Brazil (u toku)

GRUPA 2:

Katar - Bahrein 28:23 (13:14)

Argentina - Hrvatska 23:19 (12:12)

Japan - Danska (u toku)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.