Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2021, 01:49

Ranjena Venecuela se ne šali, Ernandez u sudijskoj nadoknadi za veliki bod protiv Ekvadora (VIDEO)

Izabranici selektora Žozea Pezeire ostali neporaženi – 2:2 u trećem kolu Grupe B Kopa Amerika

Venecuelance je pokosio virus korona pre Kopa Amerike. Stigli su u Brazil kao totalni autsajder, ali se ne predaje četa portugalskog stručnjaka Žozea Pezeire. Posle Kolumbije (0:0), osvojen je i bod – 2:2 protiv favorizovanog Ekvadora na Olimpijskom stadionu Nilton Santos u Rio de Žaneiru.

Ekvadorcima je ovo prvi bod na takmičenju. Na startu šampionata Južne >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Amerike poklekli su od Kolumbije, a sada su u Riju dva puta vodili, ali na kraju morali da se zadovolje samo s bodom, pa će imati problema da izbegnu poslednje mesto, jedino koje ne vodi u četvrtfinale kontinentalnog prvenstva.

Ponedeljak, 23.00: (2,20) Urugvaj (3,20) Čile (3,50)

Junak Venecuela bio je fudbaler MLS tima Atlante Junajted Ronald Ernandez koji je u prvom minutu sudijske nadoknade postigao izjednačujući gol, za drugi bod na Kopa Amerika. On je dobio jednu dugu loptu od Edsona Kastilja, izbegao ofsajd i i iz prve glavom zatresao mrežu rivala.

Ekvador je vodio dva puta, a oba gola su postigli posle smušenih reacija defanzivaca Venecuele, a strelci su bili napadač meksičke Santos Lagune Ajrton Presijado i mladi fudbaler šampiona Portugalije, Sportinga iz Lisabona, Gonzalo Plata. Edson Katiljo je na startu drugog poluvremena izjednačio na 1:1 posle odlične akcije i udarca glavom sa desetak metata. Isti igrač je u finišu odlično uposlio Eenandeza za novo izjednačenje čete Žozea Pizeira i važan bod u borbu za četvrtfinale.

Utorak, 02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,50)

Ekvador je imao veći posed lopte (69%), više udaraca u okvir gola protivnika, ali nije uspeo da slavi u trećem kolu Kopa Amerike. Osim zaraženih igrača, Venecuela je bila i bez pomoći prvog napadača Hosefa Martineza, potom standardnog vezista Hefersona Savarina i Romula Otera, a ni odbrana nije bila pošteđena. U konkurenciji za meč nisu bili Mikel Vilanueva, Džon Šanselor i iskusni bek Roberto Rosale.

Pogledajte novu epizodu podkasta Euroforija u kojoj je gost bio fudbalski menadžer Darko Ristić...

KOPA AMERIKA - 3. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

23.00: (2,20) Urugvaj (3,20) Čile (3,50)

Utorak

02.00: (1,55) Argentina (3,90) Paragvaj (6,50)

GRUPA B

Nedelja

Venecuela - Ekvador 2:2 (0:1)

/Kastiljo 51, Ernandez 90+1 - Presijado 39, Plata 71/

Ponedeljak

02.00: (1,68) Kolumbija (3,50) Peru (5,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.