Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 21:45

Ranijeri blistao zbog Kinga, ali još ništa od timske večere

Italijan ne odustaje od pravila koje je primenjivao u Lesteru

Utakmica bez primljenog gola - večera za celu ekipu. To pravilo Klaudija Ranijerija postalo je poznato kada je Italijan vodio Lester do titule, ali na snazi je i danas.

Pre nedelju dana u najavi debitantskog meča na klupi Votforda, engleski novinari pitali su Italijana da li i dalje praktikuje taj vid stimulacije svog tima i dobili pozitivan odgovor. Ali je i Votford sutradan dobio pet lopti u mreži >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << od Liverpula.

Ove subote, Ranijeri je upisao prvu pobedu kao trener Pčelica i to u meču koji će se dugo prepričavati. Za poslednjih petnaestak minuta Votford je protiv Evertona došao od 1:2 do 5:2.

Junak pobede bio je trostruki strelac Džošua King, kog je Ranijeri obasipao komplimentima posle utakmice.

"Veoma sam srećan jer pre nedelju dana nisam imao Džošuu Kinga, a danas jesam. Odigrao je fantastičnu utakmicu. Ne samo zato što je postigao het-trik, već i zato što je osvajao loptu, čuvao loptu, dobio je sve duele i bio sjajan u svakoj akciji koju smo imali", istakao je italijanski stručnjak.

Istakao je Ranijeri da ekipa polako usvaja njegove zamisli jer su tek nedelju dana zajedno, ali i otkrio kako je podigao moral u svlačionici posle debakla u duelu sa Liverpulom.

"Samo sam govorio iz srca. Rekao sam igračima da je sve ok, da su takvi porazi mogući. Ako je Atletiko Madrid, koji smatram za jedan od najboljih odbrambenih timova na svetu, primio tri gola u porazu od Liverpula 2:3, onda može i nama da se dogodi da primimo pet. Kaki bi se iskupili, bitno je da se bore za svaki duel, svaku loptu, tako da sam zadovoljan njihovom reakcijom".

S obzirtom na neverovatan preokret, novinari su pitali Ranijerija da li su igrači zaslužili pomenutu večeru.

"Nema večere. To je samo kada sačuvamo naš gol, tada ću organizovati večeru za sve - u Votfordovoj kantini", našalio se Italijan.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.