Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 03:04

Ramires autogolom ulio Delfinu nadu, Nasional odoleo na 2.800 metara nadmorske visine

Palmeiras praktično zagazio u četvrtfinale, Independijente dominirao, ali u Urugvaj ide sa nulom

Ma koliko južnoamerički fudbal bio nepredvidiv, čini se da je Palmeiras već jednom nogom u četvrtfinalu Kopa Libertadores. Ne toliko zbog rezultata, ekipa Abela Fereire slavila je na gostovanju Delfinu sa 3:1, koliko zbog utiska da je ekvadorski predstavnik nedovoljno kvalitetan tim da bi u eliminacionoj fazi najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja Zelenog kontinenta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << napravio potencijalno iznenađenje. Štaviše, da ne bi autogola iskusnog Ramiresa, Delfin bi već večeras mogao da potpiše kapitulaciju.

Jer osim što ne odiše kvalitetom, ekvadorski tim daleko je od forme koja bi mu dala osnova da se preterano nada, pošto je ovo bio četvrti poraz ekipe Migela Zazua u poslednjih pet mečeva. Ruku na srce, nije ni Palmeiras igrao lepršav fudbal, ali je maksimalno ograničio ionako tehnički ograničenog rivala. Toliko da Delfin u prvom poluvremenu nije uputio udarac ka Vevertonovom golu!

Na drugoj strani, domaćin je demonstrirao odsustvo iskustva i Palmeirasu poklonio ono što brazilski tim nije sam umeo da naplati terenskom inicijativom. Prvo je golman Delfina Maksimo Bangera u 18. minutu katastrofalnom reakcijom propustio dosta slab udarac Gabrijela Menina iskosa sa desne strane, da bi potom Đovani Nazareno zakasnelim ulaskom u blok skrivio jedanaesterac. Roni je preuzeo odgovornost, dosta oklevao prilikom zaleta, ali je ipak savladao Bangeru koji se nije pomakao.

Tek u nastavku se domaćin oslobodio pritiska, krenuo nešto ofanzivnije ka protivničkom golu, ali mu je Ze Rafael ubrzo skresao krila. Centaršut Ronija u 60. minutu, defanzivci Delfina neodlučni, 27-godišnji vezista prvi stiže do lopte, prebacuje je sa desne na levu nogu i pogađa bliži ugao. Od tog trenutka ekvadorski tim pokušavao je uglavnom sa distance i iz prekida. I upravo posle kornera u 69. minutu bivši vezista Čelsija Ramires je u gužvi na prvoj stativi loptu smestio u svoju mrežu i dao Delfinu kakvu-takvu nadu pred revanš osmine finala koji se igra 2. decembra u Sao Paulu.

U drugom meču u istom terminu urugvajski Nasional odoleo je na gostovanju Independijente del Valjeu – 0:0.

Tokom čitavog meča su gosti bili u podređenom položaju, baš kao i Delfin protiv Palmeirasa. Za čitavih 90 minuta Nasional gotovo da nije pripretio. A Independijente? Ekvadorski klub je uputio čak 32 udarca ka protivničkom golu, držao loptu u posedu gotovo 80 odsto vremena, ali je na kraju ostao nedorečen. Nije mu pomogao ni domaći teren, inače smešten na 2.800 metara nadmorske visine. Doduše, falio je Independijenteu 19-godišnji Moises Kaisedo, koji se povredio na reprezentativnoj pauzi, igrajući za Ekvador.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.