Izvor: MozzartSport.com, 08.Jun.2021, 00:05

Rajola isterao svoje: Donarumi u Pari Sen Žermenu 60.000.000 evra za pet godina

Ništa od Barselone, Juventusa, Čelsija... Posao je navodno već sklopljen

Na greškama najbolje naučiš. U Milanu su se jednom već opekli sa Minom Rajolom, pa u nove igrice sa holandskim agentom nisu želeli da ulaze. Nakon bahatih potraživanja sa njegovim klijentom Đanluiđijem Donarumom obustavili su sve pregovore o produžetku saradnje, dozvolivši da ka slobodan igrač napusti klub nakon što mu ugovor istekne. Licitacija je mogla da počne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Dugo je oko italijanskog čuvara mreže obigravao Juventus, potom se u trku uključio Čelsi, nedavno i Barselona, odlučna da pokupi svakog slobodnog agenta na tržištu (Serhio Aguero, Erik Garsija, uskoro Memfis Depaj). Na kraju ni Torino, ni London, pa ni srce Katalonije – Donaruma će karijeru nastaviti u Parizu, odnosno Pari Sen Žermenu.

Čini se pravo niotkuda, mada su Parižani odavno zagrejani za usluge italijanskog reprezentativca. Međutim, kada je krajem aprila francuski klub produžio ugovor sa Kejlorom Navasom do 2024. godine, činilo se da se interesovanje za Donarumu ohladilo. Na Parku prinčeva su izgleda radili u tišini i uspeli da konkurentima nakon Žoržinja Vajnalduma ukradu još jedno pojačanje.

Dogovor je pao i posao bi trebalo da bude sklopljen u narednih 24 sata, javlja Đanluka di Marcio. U Milanu nije uspeo, ali je u Parizu Rajola isterao svoje. Donaruma će potpisati petogodišnji ugovor vredan 12.000.000 evra po sezoni, koliko je njegov agent i zahtevao od samog početka, a 22-godišnji golman bi medicinske preglede trebalo da obavi sutra u kampu reprezentacije, gde se sa saigračima priprema za Evropsko prvenstvo.

Još jedan ekspert za fudbalsko tržište, Fabricio Romano, ističe da su Juventus i Barselona i dalje zainteresovani, ali da za sada nisu poslali konkretne ponude. Ako se ne ubrzaju Pari Sen Žermen će dovesti i drugo zvučno pojačanje bez centa obeštećenja. Pitanje je samo ko će biti prvi izbor Maurisija Poketina, s obzirom na to da Navas iza sebe ima odličnu sezonu.

Što se Pari Sen Žermenovog poslovanja sa Rajolom tiče, ovde ne bi trebalo da bude kraj za ovo leto. Pomenuti Romano najavljuje pregovore oko nove pozajmice Mojzea Kena i novog ugovora za Ćavija Simonsa.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.