Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 14:09

Rajola i ludo leto 2022. u Juventusu: De Liht može da ode, postoji šansa da dođu Romanjoli i Pogba

Kaže i da će Ibra postati direktor odmah po završetku karijere, kao i da Donaruma nije izdao Milan

Moć Mina Rajole iz godine u godinu sve je veća i dostigla je tačku kada upravlja karijerama svojih igrača na taj način da njih više gotovo da ništa i ne pita, a pritom im karijere usmerava na konto toga koji će klub da izdvoji više novca za platu, a u nekim slučajevima na prvom mestu veću proviziju njemu.

Tako je Rajola stekao zvanje jednog od >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << najmoćnijih fudbalskih agenata na planeti, u ovom trenutku možda i bez konkurencije, pa je sada u poziciji da najavljuje šta će sve da se dogodi naredne godine iako je letnja transfer pijaca zatvorena pre nepune tri sedmice.

Nedelja, 20.45: (2,20) Juventus (3,50) Milan (3,50)

U razgovorima za televiziju Rai i torinski Tutosport Rajola je najavio potencijalno lude letnje mesece u 2022. godini za Juventus. Tačnije, (bar) dva dolazna i jedan izlazni transfer. Naravno, govorio je o igračima koje lično zastupa. Na pitanje kakva sudbina čeka kapitena Milana Alesija Romanjolija, kome ugovor na San Siru ističe u junu, odgovor je vrlo jasan – Juventus je (prva) opcija.

“Romanjoli i De Liht su među najboljim štoperima u Evropi i postoji šansa da njih dvojica zaigraju zajedno u Juventusu naredne godine. De Liht ima ugovor s Juveom, ali Romanjoli postaje slobodan igrač, tako da može da bira sredinu. S tim da treba biti oprezan s De Lithom, jer bi on mogao da napusti Juventus kada se završi sezona. Takvo je tržište i mnogo je zainteresovanih klubova za njega“, priča Rajola.

Jedna od tema razgovora bio je i status Pola Pogbe u Mančester Junajtedu jer mu, poput Romanjoliju, ugovor ističe na leto.

“Pol voli Torino i postoji šansa da se vrati u Juventus. Prvo ćemo da razgovaramo s Junajtedom i vidimo šta oni kažu. Sve zavisi naravno i od planova Juventusa“.

U italijanskim medijima se ova izjava Mina Rajole proširila brzinom svetlosti, a dobro upućeni izvori smatraju da bi Pogbin povratak u Juventus bio izvodljiv samo pod uslovom da smanji potraživanja za platu. Francuz u Junajtedu zarađuje 15.000.000 evra osnovnu platu, plus bonuse, što je za Juventus koji je samo u prošloj godini imao neto minus od preko 200.000.000 evra previše novca.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Rajola se takođe osvrnuo na slučaj Đanluiđija Donarume, koji je letos napustio svoj dečački klub Milan bez obeštećenja kako bi potpisao megaugovor u PSŽ. Podsetimo, Rajola je pred čelnike Rosonera postavio nerealne uslove i tražio platu daleko veću od onoga što se nudilo...

“Donaruma? Nikakve izdaje nije bilo u njegovom odlasku. On je doneo odluku karijere, nema nikakve izdaje. Mogao je da ode i pre četiri godine, ali je ostao. Da li je bio blizu Juventusa? Mislim da će Juventus dugo da žali što ga nije uzeo. Ne samo Juventus, mnogi drugi. Između Donarume i Navasa nema nikakve borbe, Điđo će braniti“.

Jedna od uvek aktuelnih tema je budućnost Zlatana Ibrahimovića.

“Kod njega je sve godina za godinom. Bukvalno se vrši revizija odluke da li će da nastavi dalje. Onog trenutka kada se ne bude osećao kao prva violina ekipe, otići će u penziju i preuzeće ulogu direktora kluba“.

Na kraju Rajola je bez dlake na jeziku napao Fifu.

“Ljudi u Fifi se ponašaju kao da im je fudbal ljubavnica. Sada žele da sprovedu u delo ideju o Mundijalu na dve godine. Ali, FIFA nije vlasnik igrača. To je organizacija koja pravi samo kontroverze i morala bi da se promeni iz korena. Agenti nisu zlo sporta i fudbala, kao što mnogi pričaju. Ako kupite Rols Rojsa i on ne ide, nije kriv vozač. Ako vlasnici klubova ne znaju da ih vode, nije problem u agentima“.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.