Ragbi derbi na Banjici: Srbija protiv Crne Gore

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 15:05

Ragbi derbi na Banjici: Srbija protiv Crne Gore

Ragbisti Srbije predstojećeg vikenda otvaraju sezonu u Konferenciji 2 protiv južnog suseda Crne Gore.

Meč je na programu u subotu, 8. oktobra od 14 časova na stadionu Kralj Petar I na Banjici.

Nedelju dana kasnije, odnosno 15. oktobra očekuje nas meč protiv Turske u Trazbonu, koji će početi u 11.00 časova po našem vremenu.

Stručni štab u sastavu: Mišel Milović (selektor), Marko Janković, Marko Žeravica i Ljubomir Bukvić (treneri), kao i menadžer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tima Miroljub Bukvić će imati posao da što bolje pripreme ekipu za predstojeće mečeve.

Mišel Milović je trener koji forsira brz tempo i brzu igru u napadu. Očekuje se od ekipe da odgovori na izazove postavljene od strane stručnog štaba.

U proteklom ciklusu smo imali prilike da se uverimo u mogućnosti našeg nacionalnog tima. Pobedili smo tri utakmice i izgubili tesno meč protiv Bugarske na samom početku ciklusa rezultatom 14-11.

Gde je malo nedostajalo da rezultat bude drugačiji. U novi ciklus ulazimo kao blagi favoriti. I nadamo se da ćemo opravdati taj epitet.

Zvanični sajt reprezentacije analizirao je tim i šanse Srbije u takmičenju.



"Imamo kvalitetne igrače kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Poseban akcinat treba dati na mlade igrače koji dolaze iz juniorskog pogona. Ima nekoliko jako dobrih igrača koji su 2004. godište i koji bi ako ništa, trebalo da se priključe treninzima nacionalnog tima, da osete nivo igre i atmosferu.


Tu pre svega mislimo na Danijela Stojanovića (RK Rad), Milana Kuzmanovića (RK Dinamo 1954), Nemanju Lazića (RK Kruševac) i Momčila Kralja (BRK Crvena Zvezda). Oni su igrači koji prave razliku u svojim klubovima u juniorskom takmičenju. Takođe, igrači su koji su preuzeli ulogu i u seniorima i predstavljaju budućnost ragbija u Srbiji.

Igrači koji igraju u domaćim klubovima su u jako dobroj formi, što smo mogli da primetimo i na utakmicama Prvenstva Srbije. Od septembra je odigrano nekoliko mečeva, tako da selektor Milović može diktirati visok tempo kako na treninzima, tako i na utakmici", navodi se na rugby.rs

"Ovo je sezona gde treba očekivati totalnu primenu Milovićevog rada, ako kažemo da je prošla godina bila privikavanje, onda od ove očekujemo mnogo. Ne mislimo konkretno na rezultat, nego na visok tempo i brzu igru. Imamo igrače koji su sposobni da selektorove zamisli sprovedu u delu.

Od inostranih igrača za meč protiv Crne Gore, najavljeno je njih četiri. Što se tiče meča sa Turskom, sačekaćemo najavu Ragbi saveza Srbije i videti ko će od igrača iz inostranstva nastupiti.

Boško Jovanović je reprezentativac duži niz godina, igra u Francuskoj za ESSS ragbi, koji nastupa u Regional 1 takmičenju. Boško igra na pozicijama u prvoj liniji, primarno je stub, može kvalitetno odigrati i na taloneru.

Kaspar Strugar od ove sezone nastupa za Henli Houkse, koji igraju Nacionalnu ligu 2 istok, što je četvrti nivo takmičenja u Engleskoj. Kaspar je takođe dugogodišnji reprezentativac Srbije, univerzalac koji može da pokrije nekoliko pozicija u liniji.

Boris Martić igra za Viši u Francuskoj, koji nastupa u Federal 2 takmičenju. Bora je bio dugogodišnji igrač BRK Crvene Zvezde i u reprezentaciji Srbije je više od 16 godina. Protekle sezone je igrao stuba, ali se od ove godine vratio na svoju prirodnu poziciju čepa.

Antoan Jovović, debitant iz Francuske. Nastupa za Merignjak, koji igra Federal 2 ligi. Ove sezone je odigrao jednu utakmice u B tim. Ima 24 godine i igra na poziciji arijera. Može da odigra veoma kvalitetno i na ostalim pozicijama u liniji.

Šta možemo očekivati od Srbije? Pa mi predviđamo sve pobede, naravno. Ali pre svega očekujemo jak tempo, brzu i dinamičnu igru. U odbrani očekujemo čvrstinu i brzo zatvaranje protivnika. Posebno očekujemo da će posebna pažnja biti na disciplini, jer disciplina pobeđuje utakmice.

Moramo biti strpljivi, vredno graditi napade i čekati naše prilike. Prilike će svakako doći, jer retko koji tim na ovom ivou može da se odbrani od visokog tempa, treba biti skoncentrisan i iskoristiti ukazane prilike".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.