Radnički savet Folksvagena protiv novog pogona u istočnoj Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički savet Folksvagena protiv novog pogona u istočnoj Evropi

Radnički savet Folksvagena (VW) izjasnio se protiv novog pogona u istočnoj Evropi. Folksvagen trenutno planira izgradnju novog proizvodnog pogona istočnoj Evropi, za koji se bori više zemalja. Prema pisanju nemačkog dnevnika "Bild am Zontag", Radnički savet će na sednici Nadzornog odbora na proleće glasati protiv ovog projekta.

Radnički savet smatra da ne postoji potreba za investicijom od više od milijardu evra. To telo, koje zastupa zaposlene u kompaniji, mišljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da postojeći proizvodni pogoni u Evropi nisu u potpunosti iskorišćeni.

Prema "Bildu", koji se poziva na interne dokumente, Folksvagen analizira 10 lokacija u Rumuniji, Srbiji, Bugarskoj i Turskoj za izgradnju novog pogona. Plan je da se otvori novi pogon u kojem bi od 2022. trebalo da krene proizvodnja. Prema ranijim navodima, taj novi pogon trebalo bi da proizvodi 350.000 vozila godišnje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata pomenuo je mogućnost dolaska velikog investitora u Srbiju, čije ulaganje bi bilo više od milijardu evra, a mediji su navodili da se radi o Folksvagenu.

U obraćanju građanima u Velikoj Plani, Vučić je kazao da su šanse da taj veliki investitor dođe u Srbiju trenutno 50:50.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnički savjet Volkswagena protiv novog pogona

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2019

BERLIN - Radnički savjet Volkswagena izjasnio se protiv novog pogona u istočnoj Evropi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.