RUKOMETAŠICE OTIŠLE U DANSKU: Ovo je 18 igračica koje reprezentuju Srbiju na Prvenstvu Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 18:05

RUKOMETAŠICE OTIŠLE U DANSKU: Ovo je 18 igračica koje reprezentuju Srbiju na Prvenstvu Evrope

Izabranice Ljubomira Obradovića imaju pansu za dobar rezultat.

Rukometašice Srbije su posle priprema odrađenih u Staroj Pazovi, jutros krenule u Dansku, gde danas počinje šampionat Evrope.

Boje Srbije u Danskoj braniće

golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Kristina Graovac

leva krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević

pivoti: Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić, Jovana Milojević, Jelena Agbaba
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
desna Krila: Katarina Krpež-Šlezak, Željka Nikolić, Ana Kojić bekovi: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Jovović, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević i Marija Agbaba.

- Odradili smo to što smo planirali. Devojke su dobro podnele i ispoštovale sve zahteve. Zadovoljan sam. Najveći problem je to što nismo odigrali ni jednu prijateljsku utakmicu. To je taj osnovni nedostatak, ako o njima pričamo. Nismo mogli da se izmerimo. Planirano je da idemo u Poljsku, ali to je otpalo zbog situacije. S obzirom da ni u septembru nismo mogli da se okupimo kompletni i odigramo test utakmice, jasno je da je to najveći problem u ovom trenutku - rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Nastup na EP Srbija počinje sutra od 20.30 duelom protiv Holandije, a aktuelne svetske šampionke na kontinetalni šampionat došle su oslabljene, bez najbolje igračice Estavane Polman.

- Ne bih to rekao, to je reprezentacija koja ima sistem. Bilo je tako isto i kada je nedostala Grot, pa se pričalo da i bez nje ne može. Došla je Polman, pa je bilo još bolje. Imaju sistem i u njega se svi uklapaju. Kada su Dance pitali šta ćete ako se povredi Mikel Hansen? Rekli su ''petorica čekaju'', a on je čovek čudo. Holanđanke imaju sistem, igraju brzo, disciplinovano, sa malo tehničkih grešaka. Taktički su veoma dobro pripremljene - rekao je Obradović i osvrnuo se i na preostale rivale u grupi Mađarsku i Hrvatsku.

Zvezda je praktično obezbedila prolazak grupe Lige Evrope, a večeras (18.55) će protiv Hofenhajm probati da to uradi i teoretski, ali i da se „potuče“ s Nemcima za prvo mesto u grupi koje donosi lakši žreb. Kvota na keca je 2,95, iks je 3,35, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Hofenhajm.

- Mađarska je ozbiljna reprezentacija koja nas čeka i u martu u olimpijskim kvalifikacijama u Đeru. Hrvatska je redovni učesnik Evropskih prvenstava. Nećemo nikoga potceniti, ali ni preceniti - zaključio je Obradović.

Nakon duela sa Holandijom (petak 20 i 30), naredni rivali biće Mađarska u nedelju od 16 sati, a sa Hrvatskom se sastaju u utorak od 18:15.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanda, supruga fudbalera Maura Ikardija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.