REVANŠ OBEZBEĐEN KLAUZULOM: Pojavili se potencijalni termini revanša, Usik želi kod kuće da brani titule

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021, 00:09

REVANŠ OBEZBEĐEN KLAUZULOM: Pojavili se potencijalni termini revanša, Usik želi kod kuće da brani titule

Novi spektakl na pomolu.

Svet boksa i dalje ne prestaje da priča o meču koji je na stadionu Totenhema održan u subotu uveče – duelu u kojem je Aleksandar Usik oduzeo titule šampiona sveta u tri verzije domaćem borcu Entoniju Džošui.

Njihov ugovor pred meč podrazumevao je i klauzulu o obaveznom revanšu u slučaju poraza Britanca, a datum drugog duela još nije poznat.

Aleksandar Usik (34 godine, 19-0, 14 KO profesionalni rekord) je postao prvi bokser >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još od Ivandera Holifilda koji je bio neprikosnoveni šampion sveta u kruzer kategoriji, a potom postao i svetski prvak u teškoj kategoriji.

-Ne znam ništa o revanšu, ali pretpostavljam da će biti održan u februaru ili martu. Ja mislim da bi najisplativije bilo da se ponovo sve organizuje u Velikoj Britaniji, ali sam svestan da će Usikovi zastupnici želeti da borba bude upriličena u Ukrajini. Međutim, to je malo izgledno – Ukrajina u februaru nije dobra lokacija za takav meč. U svakom slučaju, sarađivaćemo kako bismo maksimizovali profit - izjavio je Edi Hern, predsednik agencije "Mečrum boksing" koja zastupa Džošuu.

O prilično izvesnom revanšu govorio je i Džošuin dugogodišnji trener Rob Mekraken.

-Nema mnogo promena za naredni meč po pitanju taktike, Entoni mora bolje da izvršava plan koji smo dogovorili. On mora više da pritiska prednjim direktom, pokušava udarce desnom rukom i da drži Usika van ravnoteže. Usik je dobar bokser, a Entoni i dalje ’uči na poslu’ – mora da bude aktivniji ukoliko želi da pobedi u revanšu - izjavio je trener.

Inače, Džošua ima iskustva u sličnim situacijama – u junu 2019. godine je u još većem iznenađenju izgubio titule kada ga je nokautirao Endi Ruiz Junior, ali ih je kasnije te godine Britanac povratio pobedom nad Amerikancem meksičkog porekla u Saudijskoj Arabiji.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda supruga Dina Rađe, Viktorija Rađa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.