REAL U FINANSIJSKOJ KRIZI: Odlazi jedan od najskuplje plaćenih igrača u istoriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 18:18

REAL U FINANSIJSKOJ KRIZI: Odlazi jedan od najskuplje plaćenih igrača u istoriji

Kraljevski klub će u ovom prelaznom roku isključivo prodavati.

U Real moraju da prodaju Hamesa Rodrigeza, a Kolumbijac takođe želi ovoga leta da napusti Madrid.

Kolumbijski ofanzivni veznjak u julu 2014. stigao je u "Kraljevski klub" za 75 miliona evra. Bio je to u ono vreme jedan od najvećih transfera u istoriji, ali na kraju se Realov spektakularan transfer pretvorio u pravi pravcati fijasko.

Hames nije uspeo da se nametne, a poslednje dve sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čak je proveo na pozajmici. Na početku ove sezone vratio se u Real, ali njegov status ostao je isti.

Odlazak je jedina opcija, i za njega i za Real koji želi da ga proda, jer se Hamesu završava ugovor sledeće sezone, što znači da bi mogao da ode besplatno.

Pre samo godinu dana Napoli je nudio između 45-50 miliona evra, ali u Realu su se neshvatljivo povukli i propustili priliku da barem vrate veći deo uloženog novca.

Stigao je koronavirus i cene igrača su pale, Napoli je još uvek u igri, a uz njega i engleski premijerligaši Everton, Arsenal, Mančester Junajted i Vulverhempton.

Svi su svesni da je Real primoran da znatno smanji obeštećenje pa se spominje iznos od samo 25 miliona evra za 28-godišnjeg virtuoza.

No, Hames ima platu od sedam miliona evra po sezoni pa će se teško pronaći klub koji može da podnese finansijske zahteve kolumbijskog reprezentativca.

Ipak, mediji u Italiji tvrde da je Napoli spreman ispuniti finansijske zahteve Hamesa i učiniti ga novim liderom svog kluba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.