Puđdemon: Posle 14 godina Barselona prva, Espanjol drugi

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2018, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puđdemon: Posle 14 godina Barselona prva, Espanjol drugi

Posle devetog kola španskog prvenstva prvak je na čelu s 18 bodova, a njegov gradski rival mu je prvi pratilac sa 17.

S 2:0 kao gost Ueske golovima Borhe Iglesijasa u 41. i 64. minutu Espanjol je po broju pobeda (5) stao rame uz rame s Barselonom i Alavesom. Šampion je prvi jer ima poraz manje a remi više od njih, dok su Espanjol i baskijski klub skupili isto bodova ali katalonski tim ima bolju gol-razliku.

Molt feliç diumenge a tota la família perica! No cal dir >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << res més perquè les imatges -i la taula classificatòria- parlen per si soles. A gaudir-ho, afició! A seguir així, equip! #RCDE #HuescaEspanyol pic.twitter.com/xBSXDwPgus— Xavi Salvatella (xavisalvatella) October 21, 2018

Poslednji put su gradski rivali bili u vođstvu posle 19. kola 19. decembra 2004. Barselona je tada, istini na volju, odmakla s 39 bodova, a Espanjol je imao 30, jedan više od Reala i Valensije.

Barsa je sezonu završila s titulom, s četiri boda više od drugoplasiranog Reala, dok je Espanjol bio peti, s 23 boda manje od gradskog rivala, ali mu je to bio najbolji plasman u poslednje dve decenije.

U sledećem kolu Espanjol je u petak gost Valjadolida, a Barselona i Real u nedelju igraju među sobom na Nou Kampu. Alaves dočekuje Viljareal.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.