Izvor: MozzartSport.com, 17.Maj.2021, 22:35

Puca bomba od preko 100.000.000 evra, Hari Kejn zatražio transfer!

Tri kluba u igri, Totenhem već traži zamenu

Da li je na pomolu jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala? Izgleda da jeste...

Hari Kejn je večeras zatražio od Totenhema da ga proda ovog leta! I da to uradi pre početka Evropskog prvenstva, javljaju ostrvski mediji.

Kapiten londonskog kluba je nezadovoljan perspektivom i želi da promeni sredinu. Razočaravajuća sezona, neuspešan eksperiment sa Murinjom, nedostatak jasne transfer >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << strategije u klubu i ambicija da napokon osvoji neki trofej u karijeri, naterali su Kejna da zatraži transfer.

Situacija je ozbiljna jer je Totenhem već krenuo da se raspituje na tržištu za Kejnove potencijalne zamene, dok su Harijevi zastupnici već stupili u kontakte sa Mančester Sitijem, Mančester Junajtedom i Čelsijem kao mogućim poslodavcima engleskog napadača.

Kejn je navodno želeo da napusti klub još prošlog leta ali je ostao da pruži šansu Murinjovom Totenhemu sa kojim je krajem godine čak bio prvi na tabeli Premijer lige. Usledila je njegova povreda i Totenhemova sezona se raspala. Spursi su doživeli debakl u Ligi Evrope protiv Dinama, a u prvenstvu su prokockali šanse za Ligu šampiona. Murinjo je smenjen a još se ne nazire da bi Totenhem mogao da dovede nekog ozbiljnog trenera koji garantuje borbu za trofeje.

Zato je engleski napadač rešio da sada preseče i da potraži novi izazov u karijeri. Sa 27 godina je vreme da zaigra u nekom klubu najvećih ambicija. S obzirom šta je sve dao Totenhemu i koliko uzorno se ponašao i predvodio tim kao kapiten, u klubu se neće inatiti do kraja niti se očekuje ružan rastanak kao kada su odlazili Modrić ili Bejl. Ali će Totenhem zato pokušati da debelo naplati Kejnov transfer. Govori se o početnom zahtevu od 170.000.000 evra koji će verovatno biti moguće korigovati kada se uđe u ozbiljnu fazu pregovora. Neka realna Kejnova vrednost je oko 120.000.000 evra.

Mančester Junajted je prethodnih godina bio najviše zainteresovan za Kejna od premijerligaških klubova ali s obzirom da su nedavno produžili ugovor sa Kavanijem i da im je meta Erling Haland u leto 2022. godine, malo je verovatno da su Crveni đavoli favoriti za dovođenje Kejna.

Ali zato bi gradski rival Siti mogao da bude izraziti favorit! Građani ovog leta ostaju bez Serhija Aguera, a Kejn se i ranije uz Lukakua i Halanda pominjao među Gvardiolina prva tri pika za zamenu. Čini se da je Kejn u toj priči najrealnija opcija i da se tu poklapa mnogo kockica. Tip je igrača kojeg bi Gvardiola mogao maksimalno da iskoristi u špicu, dok Građani garantuju Kejnu borbu za sve trofeje.

Ne treba otpisati ni Čelsi koji je takođe bio zagrejan za dovođenje kapitena iz tabora gradskog rivala. Plavci imaju novac za tu operaciju ali je pitanje kako bi Tuhel uklopio Kejna sa Vernerom u špicu.

Kako god, Kejnov zahtev za odlaskom iz Totenhema je zatresao Ostrvo i čeka nas uzbudljivih dvadesetak dana do početka Evropskog prvenstva.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.