Psiholog otkrio problem: Belgijanci nisu ponosni na svoju zemlju

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 11:45

Psiholog otkrio problem: Belgijanci nisu ponosni na svoju zemlju

Hrvatska i Belgija u četvrtak igraju odlučujuću utakmicu za plasman u osminu finala.

Belgijanci su u težoj poziciji jer imaju bod manje od Hrvata i Marokanaca, koje čeka susret sa najslabijim timom u grupi Kanadom.

Loši rezultati u Kataru su doveli do haotičnih odnosa unutar belgijskog tima, a mediji su pisali da su se igrači čak i tukli.

To su na pres konferenciji demantovali kapiten Eden Azar i golman Tibo Kurtoa. O problematičnoj situaciji govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i timski Džef Brauvers.

U intervjuu za belgijski medij "Sporzu" osudio je negativnosti među igračima te istakao da samo "stvaranje pozitivne atmosfere može da pomogne".

Brauvers s igračima radi na daljinu te je predložio da im se pusti snimak gola Nasera Čadlija iz 94. minuta osmine finala Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, kojim je Belgija s 3:2 pobedila Japan i otišla u četvrtfinale.

"Bilo bi naivno tvrditi da je sve u redu kada nije. Amerikanci su ponosni što igraju za svoju zemlju, Španci također, Ganijci također, a Belgijci nisu. Ima pretencioznih igrača, što se ponekad brka s ponosom. Saigrači se međusobno komentarišu jer nemaju poverenja jedni u druge. Ljudi se svađaju nakon faze koja bi inače trebalo da bude podsticaj ekipi", rekao je Brauvers.

Brouwers veruje da je negativnu atmosferu moguće preokrenuti u kratkom roku ako igrači počnu da drukčije razmišljaju.



"Pomoći može samo stvaranje pozitivne atmosfere. S ekipom kakva je bila protiv Kanade i Maroka, to neće ići",
izjavio je belgijski psiholog.

"Ekipu treba podsetiti na dobre trenutke. Zato sam predložio prikazivanje snimea Čadlijevog gola protiv Japana. To je savršen prikaz svega što je fudbal. Mnogo je nesvesne napetosti na takvom turniru. Trener i igrači moraju međusobno da razgovaraju i na sto stave što imaju da kažu", objasnio je Brauvers.



"Reč je o međusobnom poverenju. Važno je voditi profesionalno dug razgovor. Sada je najvažnije govoriti o fudbalu i ispraviti rezultate. Možete uspeti samo ako igrači imaju strast te ako su uporni i istrajni
", dodao je reprezentativni psiholog.

Belgija je Svetsko prvenstvo otvorila neuverljivom pobedom nad Kanadom (1:0), nakon čega je izgubila od Maroka (2:0).

S tri boda nalazi se na trećem mestu Grupe F, dok Hrvatska i Maroko imaju po četiri.

Belgiji je za prolaz u osminu finala potrebna pobeda nad Hrvatskom, vicešampionom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.