Prvo okupljanje fudbalera Radničkog 1923 posle zimske pauze

Izvor: KGsport.info, 14.Jan.2019, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo okupljanje fudbalera Radničkog 1923 posle zimske pauze

Napunjenih baterija i puni elana fudbaleri Radničkog 1923 danas su zvanično započeli pripreme za prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije. Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Dejana Nikolića odazvali su se svi raspoloživi igrači, a među njima bilo je i par novih lica.
Posle nešto više od mesec dana pauze, ponovo je radno na „Čika Dači“. Fudbaleri Radničkog 1923 okupili su se danas u prostorijama kluba kako bi prisustvovali prvoj prozivci šefa stručnog štaba >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Dejana Nikolića i upoznali se sa planom rada u predstojećem pripremnom periodu, koji će trajati nekih šest nedelja.
Fudbaleri kragujevačkog prvoligaša na prvoj prozivci Za sutra u podne zakazan je i prvi trening, kojim će zvanično startovati pripreme za prolećni deo sezone u kome Kragujevčane očekuje još osam teških utakmica, i to u napornom ritmu sreda-subota.
Okupljenim prvotimcima obratili su se direktor kluba Aleksandar Simović, šef stručnog štaba Dejan Nikolić, njegov pomoćnik Darko Milisavljević i trener golmana Dejan Jelčić.
Aleksandar Simović, Darko Milisavljević, Dejan Joksimović, Dejan Nikolić i Dejan Jelčić Direktor Simović poželeo je svim igračima puno sreće i uspeha u novoj 2019. godini, uz želju da nastave niz dobrih igrara i rezultata iz jesenjeg dela sezone. 

– Želim vam da kroz pripremni period prođete zdravi i orni za nastavak takmičenja. Očekujem od vas da se ponašate odgovorno, zrelo i ozbiljno, kao što je to bio slučaj u jesenjem delu sezone, kako bismo svi zajedno beležili još bolje rezultate na proleće. – istakao je u svom izlaganju prvi čovek Radničkog 1923.

Trener Dejan Nikolić saopštio je igračima plan i program priprema, koje će biti obavljene na stadionu „Čika Dača“. U prvoj fazi akcenat će biti na sticanju neophodne snage i kondicije, a zatim od 23. januara kreće serija pripremnih utakmica, koje će treneru Nikoliću poslužiti za usavršavanje tehničko-taktičkih aspekata igre.

– Pre svega raduje me to što su se svi igrači odazvali pozivu i da su svi zdravi. S obzirom na vremenske prilike, neumesno je govoriti o nekom jačem intezitetu priprema, ali ćemo dati sve od sebe da što bolje dočekamo nastavak sezone. Imamo sve raspoložive resurse da obavimo pripreme na željenom nivou. U početnoj fazi radićemo na jačanju fizičkih performansi igrača, a zatim nam predstoji serija od devet kontrolnih utakmica. – rekao je Nikolić.
Dejan Nikolić, trener Radničkog 1923 Tokom jesenje polusezone Nikolić je često isticao da će tokom zimske pauze klub raditi na tome da „osveži“ igrački kadar sa par novajlija, kako bi se stvorila jedna kompaktna takmičarska ekipa.
U skladu sa tim, prvi potezi su već učinjeni angažovanjem doskorašnjeg levog beka Tutina Aleksandra Popovića i dvadesetogodišnjeg Stefana Grbovića, rođenog Kragujevčanina, koji je prošao školu FK Partizan, a poslednji angažman imao je u Zlatiboru iz Čajetine za koji je zabeležio sedam nastupa u jesenjem delu sezone i to uglavnom ulazeći sa klupe za rezervne igrače. U pitanju je školovan igrač, koji pokriva desnu stranu terena.

– U narednom periodu nastojaćemo da se pojačamo igračima koji će podići kvalitet ekipe na jedan viši nivo. Naravno, ne treba zaboraviti ni to da imamo jako dobre mlade igrače u klubu, tako da ne sumnjam da ćemo napraviti jednu dobru takmičarsku ekipu, kadru da odgovori zahtevima i ambicijama kluba u prolećnom delu sezone. – napominje trener kragujevačkog prvoligaša.
Radnički 1923 je prvi deo sezone okončao na sedmoj poziciji sa 37 osvojenih bodova. Shodno tome, ambicije Kragujevčana su borba za plasman među prvih šest ekipa na tabeli, koje će nastaviti takmičenje u plej-ofu.

– Nastojaćemo da obezbedimo plasman u plej-of, kako bismo mirne glave ušli u samu završnicu takmičenja. Ipak, očekivanja su jedno, a pravo merilo je samo teren i on će pokazati gde nam je mesto. Treba istaći da imamo jako težak raspored u narednih osam kola, pošto igramo uglavnom sa ekipama iz vrha tabele, ali ćemo dati sve od sebe da se što bolje pripremimo i uhvatimo u koštac sa njima. – dodao je Nikolić.
Na današnjem okupljanju bilo je evidentno da su se igrači kragujevačkog prvoligaša uželeli jedni drugih i zajedničkog rada na terenu. Ovo je potvrdio i komandant odbrane kragujevačkog tima Milan Ilić, koji je u odsustvu povređenog Aleksandra Varjačića nosio kapitensku traku Radničkog 1923 tokom većeg dela jesenje polusezone.  

– Uželeli smo se druženja, budući da je pauza potrajala više od mesec dana. Svi smo ponovo na okupu, a tu je i par novih lica, tako da jedva čekamo početak priprema. – rekao je Ilić.
Milan Ilić, komandant odbrane Radničkog 1923 Iskusni štoper izneo je i svoje utiske u vezi učinka ekipe Radničkog u prvom delu sezone.

– Trebalo nam je vremena da se uklopimo na početku sezone, ali smo iz kola u kolo igrali sve bolje i bolje, tako da je generalna ocena pozitivna. Nismo imali malo sreće sa povredama nekih bitnih igrača u timu, međutim, ipak smo odigrali maksimalno do kraja prvog dela sezone. Mislim da u ovoj ekipi ima igrača koji još nisu dosegli svoj limit, tako da očekujemo još bolje igre i rezultate u nastavku takmičenja. – smatra Ilić, koji takođe ističe plasman u plej-of kao prioritet ekipe u prolećnom delu sezone:

– Želimo da u narednih osam utakmica osiguramo mesto u plej-ofu, a nakon toga – videćemo. Svakako ćemo pokušati da pomrsimo račune ekipama koje pretenduju na viši rang. – zaključio je štoper Kragujevčana.
Današnjoj prozivci trenera Nikolića odazvalo se 26 fudbalera, među kojima i novajlije Popović i Grbović. Izostao je jedino Filip Markišić, dok Milan Lalić i Slavko Cvjetinović nisu više članovi kluba sa „Čika Dače“.

Radnički 1923 će seriju pripremnih utakmica započeti 23. januara susretom sa svojim omladinskim timom. Naredni rivali kragujevačkog prvoligaša biće zonaš Sušica (26. januar), Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi (30. januar), Kolubara iz Lazarevca (2. februar), Sloga iz Požege (6. februar), Šumadija iz Aranđelovca (9. februar), Jagodina-Tabane (13. februar), Lokomotiva iz Beograda (16. februar) i u „generalci“ Borac iz Čačka (20. februar).
Prolećni deo sezone u Prvoj ligi Srbije počinje 23. februara utakmicama odloženog 23. kola, a fudbalere Radničkog 1923 očekuje veoma težak ispit na gostovanju Zlatiboru u Čajetini.
M. Pasuljević
Foto: M. Jovičić

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.