Prvo gostovanje za FMP: Kvalitetan su tim, očekuje nas puna dvorana

Izvor: B92, 07.Okt.2022, 23:14

Prvo gostovanje za FMP: Kvalitetan su tim, očekuje nas puna dvorana

KK FMP Meridian imao je veoma uspešno otvaranje sezone u regionalnom takmičenju.

Panteri su na svom terenu bili bolji na domaćem terenu od ekipe Mege Mis rezultatom 90:76.

Sledi i prvo gostovanje i to tradicionalno veoma nezgodno Borcu iz Čačka. Naredni rival izabranika Nenada Stefanovića je zadržao kostur ekipe i u ovoj sezoni, a sigurno će biti silno motivisani da se pokažu u što boljem svetlu pred domaćom publikom.

Utakmica je na programu u subotu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 19 časova u ’’Dvorani kraj Morave’’. O narednoj utakmici govorio je trener FMP Meridiana Nenad Stefanović:



’’Očekuje nas prvo gostovanje u ABA ligi, verovatno i jedno od težih, s obzirom da će to biti Borcu prvo domaćinstvo i možemo da očekujemo punu halu i odličnu atmosferu. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Mi smo odigrali jedan meč u pripremnom periodu, ali to nije bilo merodavno što se tiče rezultata i sastava, a u krajnjoj liniji ni glavni trener Marko Marinović nije vodio tu utakmicu. S toga, tu utakmicu ne uzimamo kao merodavnu’’
, istakao je Stefanović, a potom više govorio o narednom protivniku:

’’Borac je kvalitetan tim, a na svom terenu naročito i to je ekipa koja kada je šuterski raspoložena može svima da napravi probleme, a to su videli i neki evroligaški timovi u pripremnom periodu. Moramo da pristupimo hrabro i koncentrisano od prve sekunde i tada možemo da se nadamo dobroj utakmici’, istakao je trener Pantera.

Svoja očekivanja je izneo i bek FMP Meridiana Paulius Valinskas.

’’Bilo je veoma značajno za nas da pobedom započnemo sezonu u regionalnoj ligi. Možda smo mogli i bolje da odigramo, ali smo u završnici bili veoma dobri i došli do željenog rezultata. Sledi utakmica protiv Borca. Kao što svi znaju, imaju puno dobrih šutera u ekipi, igraju sa mnogo slobode i forsiraju pik en pop igru. Takođe, mnogo se kreću u napadu i na taj način stvaraju sebi prostor za dobre pozicije za šut za tri poena. Pripremali smo se dobro za utakmicu. Moramo da budemo spremni da se borimo svih 40 minuta protiv ekipe koja je prepoznatljiva po odličnoj igri na domaćem terenu’’, istakao je Valinskas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.