Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 20:39

Prvo finale Konferencijske lige u Albaniji, UEFA prezentovala logo i raspored, čekamo još neke važne informacije

Prve svega oko novca i koeficijenata...

UEFA je konačno izbacila nove informacije vezane za treće klupsko takmičenje pod njenim okriljem koje kreće idućeg leta. U pitanju je Konferencijska liga čije će prvo finale biti organizovano u Tirani, saopšteno je danas iz sedišta Evropske fudbalske unije.

Biće to prvo finale nekog evropskog kupa u Albaniji.

Danas je prezentovan i logo takmičenja (fotografija iznad), odnosno precizan raspored, međutim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na nekoliko meseci do starta i dalje nema podataka o onome što je najvažnije: finansijski apsket, odnosno raspodela bodove za UEFA rang liste. Konkretno - koliko će u ovom takmičenju donositi pobeda, remi, plasman u drugu fazu...

Ova pitanja posebno su važna za srpske klubove, jer od iduće godine Superliga više neće davati predstavnika za Ligu Evrope. Šampionu sleduju kvalifikacije za Ligu šampiona, a svi ostali idu u novo takmičenje.

UEFA je još verifikovala da će Konferencijska liga trajati najmanje do 2024. godine, a o novom formatu evrokupova detaljno smo pisali OVDE.

Evo i kalendara:

Prvo kolo kvalifikacija: 8. i 15. jul

Drugo kolo kvalifikacija: 22. i 29. jul

Treće kolo kvalifikacija: 5. i 12. avgust

Plej-of: 19. i 26. avgust

Grupna faza: 16. i 30. septembar, 21. oktobar, 4. i 25 novembar, 9. decembar

Nokaut plej-of: 17. i 24. februar

Osmina finala: 10. i 17. marta

Četvrtfinale: 7. i 14. aprila

Polufinale: 28. aprila i 5. maja

Finale: 25. maj (Nacionalna arena u Tirani)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.